Sargentini megdolgozik Soros pénzéért: Macront kérleli, hogy segítsen neki

Sargentini, Sargentini-jelentés
Vágólapra másolva!
Miután a bukott szocialista miniszterből lett bevándorláspárti francia elnök cukormázasan megdicsérte a holland jelentéstevőt, Sargentini válaszolt: szeretné, ha Macron elintézné, hogy az Európai Tanács minél előbb tárgyalja a jelentését. A brüsszeli elit a virtuális térben folytatja egymás nyilvános körbepuszilását Magyarország megbüntetésének apropóján.
Vágólapra másolva!

Tegnap fellélegzett, majd hatalmasat bulizott a brüsszeli politikai elit, hiszen egy másfél éves eljárás végén sikerült elfogadtatniuk a Magyarországot rágalmazó Sargentini-jelentést. A dokumentum elkészítésével megbízott holland politikus, miután megtudta, hogy sikerre vitte a projektjét,

  • örömében először kimeresztette a szemét,
  • majd kimeresztett szemekkel, felállva ünnepeltette magát,
  • majd kimeresztett szemekkel, felállva ünnepeltetve majdnem sírva fakadt;
  • hogy aztán az egyik igazán kedves hölgy képviselőtársától puszit kapjon a homlokára,
  • közben egy másik képviselőtársa tablettel videózta a jelenetet,
  • már csak egy szelfi hiányzott, akartuk írni, amikor észrevettük: szelfiző képviselő is volt!

Ebből azért le lehetett szűrni, hogy nem mindennapi volt a boldogság. Kicsit olyan érzése volt az embernek, mintha egy általános iskolás bulit nézne.

Sargentini és Macron kedvesen beszélget egymással Twitter-en

Azonban mindig vannak kételkedők: nem biztos, hogy ennek örültek, lehet alapból jó volt a kedvük, és különben is, ez nem is volt olyan nagy ünneplés, lehetett volna nagyobb is, meg alapvetően politikai motivációtól mentesen készítette el a holland politikus a dokumentumot. Akik ebbe az embercsoportba tartoznak, azokat most maximálisan helyretette a Soros György megbízható szövetségeseinek listáján szereplő Sargentini egy ma délelőtti Twitter-bejegyzésében:

– kürtölte világgá a politikus közösségi oldalán, hogy mindenki biztosan megértse, itt komoly örömről és összjátékról van szó.

Sargentini egyébként a francia elnöknek arra a nagyon kedves tweetjére reagált, amelyben azt írta, hogy a tegnapi szavazással az Európai Parlament megerősítette Európa alapvető értékeit. A francia dicséretet követte tehát a Nagy Összekacsintás, ami több dologra is visszavezethető:

  • Augusztusban Orbán Viktor Matteo Salvinivel találkozott Milánóban, ahol egy Macron-Soros-ellenes szövetség alapjait fektették le.
  • Ezt követően Emmanuel Macron többször üzent a magyar miniszterelnöknek, egyértelműen beismerve, ő a bevándorláspárti erők vezetője.

Léteznek ilyen véletlenek?