Több, mint ezer új migránsszállást nyitnak Párizsban

Seine-Saint-Denis, Franciaország, migránsok
A migrant feeds pigeons next to tents installed on the floor in Saint-Denis outside Paris on October 11, 2017. Unprecedented waves of migration are affecting the world today with record numbers of people escaping war-torn regions, poverty, persecution and natural disasters. That influx of people is just a fraction of the record 65.6 million people who were either refugees, asylum seekers or internally displaced around the world by the end of 2016, according to the UN refugee agency. / AFP PHOTO / CHRISTOPHE ARCHAMBAULT
Vágólapra másolva!
Újabb szállásokat nyitnak Párizsban azért, hogy migránsokat költöztessenek be oda. A francia hatóságok sorra számolják feel az évek óta meglévő sátortáborokat és most szembesülnek csak igazán azzal, hogy mennyi migráns van Párizsban.
Vágólapra másolva!

Szeptember végéig 1200 új szállást kell létrehozni az újabb és újabb migránsoknak a Párizst is magába foglaló Ile-de-France régióban.

Erről a régió prefektúrája adott tájékoztatást az AFP hírügynökségnek.

Antoine Toussard, prefektus-helyettes elmondta,

hogy ezzel összesen 9131 szállás jön létre,

amire azért van szükség, hogy a jelenleg még mindig az utcán élő migránsokat befogadja – írja a Le Figaro, a világ egyik legbefolyásosabb lapja.

Rengeteg migráns él Párizs utcáin Forrás: AFP/Christophe Archambault

Júliusban 1663, augusztusban 1797 migránsnak biztosítottak elhelyezést. A prefektus szerint mostanra a helyzet stabilizálódott, a párizsi kisebb táborokban 500 migráns van jelenleg.