Afgán migráns késelt Párizsban, sokan megsérültek

7 wounded including 2 UK tourists in Paris knife attack: sources Horizontal
Rendőrnyomozók a támadás helyszínén
Vágólapra másolva!
Legalább heten, köztük négyen súlyosan megsebesültek egy késes támadásban vasárnap késő este Párizsban. A XIX. kerületben támadta meg a moziból kijövő embereket. Volt, akit egy vascsővel ütött.
Vágólapra másolva!

Az eddigi információk szerint tehát az afgán férfi egy késsel és egy vascsővel támadt az áldozatokra röviddel este 11 óra előtt Párizs északi részén, az Ourcq folyó partján. A súlyos sebesültek közül kettő angol turista.

Francia sajtóbeszámolók szerint az afgán férfi a 19. kerületben lévő MK2 nevű moziban szúrt meg három embert, majd menekülni kezdett. Menekülés közben újabb két embert megsebesített. A közelben lévő, pétanque-ot játszó civilek eredtek a nyomába, egyikük sikeresen meg is dobta egy golyóval, hogy lelassítsa. A Le Figaro szerint teljesen egyértelműen találomra szúrt és ütött a migráns, egyszerűen vadászott a moziból kijövő emberekre.

Rendőrnyomozók a támadás helyszínén Forrás: AFP/Zakaria Abdelkafi

A rendőrség letartóztatta a fiatal migránst, és kihallgatta.

A Le Parisiennek egy rendőrtiszt azt mondta, hogy vizsgálják, hogy terrortámadásnak minősítik-e az ügyet.

Franciaországban három hete egy migráns az utcán elvágta az anyja és a nővére torkát és megölte őket, egy járókelőt pedig életveszélyesen megsebesített. Az ellenzéki pártok tiltakozása ellenére a belügyminiszter (a volt szocialista lyoni polgármester, Gérard Collomb) nem volt hajlandó terrorcselekménnyé nyilvánítani a kegyetlen gyilkosságokat, hanem családi drámának minősítették. Pedig egy rendőrt is meg akart támadni, Allah Akbart üvöltött - ekkor lőtték agyon. A gyilkosról kiderült, hogy nyilvántartott, terroristagyanús muszlim volt (úgynevezett S-kartonja volt), börtönben is ült, radikális dzsihadista nézetei voltak és azért dobták ki a párizsi közlekedési vállalattól, mert megtámadt egy utast, miközben buszsofőrként éppen dzsihadista nézeteit terjesztette.