Kamion hajtott a moldáv köztársasági elnök konvojába

moldáv államfő balesete
A moldáv elnök konvojának egyik kocsija az árokba borult. Vélhetőleg ebben az autóban utazott az államfő édesanyja.
Vágólapra másolva!
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap délelőtt a moldáv fővárostól, Kisinyovtól nem messze. Az államfő gépkocsikonvojába belehajtott egy kamion. Ivan Dodon, moldáv köztársasági elnököt is kórházba kellett szállítani – számolt be a brit BBC hírtelevízió.
Vágólapra másolva!

Igor Dodon, Moldova köztársasági elnöke állítólag „pár karcolással megúszta” a balesetet

annak ellenére, hogy az őt szállító gépkocsinak is nekiütközött a szemközti sávból érkező, épp előzésben lévő kamion. Az államfőt megfigyelésre azért kórházba szállították.

Igor Dodon, Moldova köztársasági elnöke. Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

Helyi médiabeszámolók szerint

az 5-6 autóból álló konvojból legalább két gépkocsinak ütközött neki a nagy teherautó, aminek következtében a második autó fel is borult.

Valószínűleg a képen látható fekete gépkocsiban utazott a moldáv államfő. Forrás: Twitter

Abban utazott az államfő édesanyja, akit súlyos, életveszélyes állapotban szállítottak a moldáv főváros egyik kórházába.

A moldáv elnök konvojának egyik kocsija az árokba borult. Vélhetőleg ebben az autóban utazott az államfő édesanyja. Forrás: Twitter

A helyi hatóságok a figyelmetlen kamionsofőrt okolják a történtekért, akit egyébként őrizetbe is vettek.

Az oroszbarátnak tartott 43 éves köztársasági elnök 2016 óta áll a 2 és fél milliós ország élén, azonban rendszeresek a konfliktusai a nyugatbarátnak tartott kisinyovi kormánnyal, elsősorban Pavel Filip miniszterelnökkel.