Sargentini újabb megdöbbentő akciója Magyarország ellen

Sargentini
Vágólapra másolva!
A magyar- és Orbán-fóbiás politikus ismét megmutatta, hogy ha meg kell villantania magyarellenességét, akkor eszköztára kiapadhatatlan, fantáziája határtalan. Itt az újabb, minden eddiginél súlyosabb támadás Magyarország ellen.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön számoltunk be róla, hogy a Sargentini-jelentés jövő heti vitáját megelőzően a holland politikus hisztérikus kampányba kezdett, és Twitterén totális támadást intézett Orbán Viktor és polgári kormánya ellen. Közösségi oldalait elárasztotta Magyarországot támadó tartalmakkal, többek között annak az Iverna McGowannek a bejegyzését osztotta meg, aki konkrétan a Soros György-féle Amnesty International európai intézményekhez delegált irodájának igazgatója.

Az, hogy oldalai az elmúlt napokban egy underground Soros-szervezet lakossági fórumára hajazó felületté változtak, annyiban nem meglepő, hogy a holland politikus az amerikai milliárdos politikai és feltehetően gazdasági befolyása alatt áll. A magyar kormány lejáratására irányuló Twitter-össztűz után nem sokan gondolták volna, hogy létezik még ennél is alávalóbb módszer, Sargentini azonban erősen rácáfolt erre. A magyar- és Orbán-fóbiás politikus ismét megmutatta, hogy ha meg kell villantania magyarellenességét, akkor eszköztára kiapadhatatlan, fantáziája határtalan.

Sargentini minden határt túllépve közösségi oldalain petíciót indított Magyarország és a magyar kormány ellen.

A politikus Twitter- és Facebook-oldalán is megtalálható az üzenet, amely a következőképpen hangzik: „A következő héten az Európai Unió hitelességéről szavaznak az Európai Parlamentben. Itt az ideje, hogy kiálljunk közös értékeinkért, még Magyarországon is. Támogassa Judith-ot, írja alá a petíciót." Majd a megadott linkre kattintva a petíció szövegét olvashatják el az érdeklődők.

Judith Sargentini, holland EP-képviselő petíciót indított Magyarország és a magyar kormány ellen Forrás: actionnetwork.org

„Szerdán az Európai Parlament szavazni fog a magyarországi jogállamiságról, az ezzel kapcsolatos jelentést Judith Sargentini európai parlamenti képviselő készítette el. Az Európai Parlament a kérdés kapcsán az Európai Unió hitelességéről is szavaz" – állítják a Baloldali Zöldek európai képviselőcsoportjának logójával ellátott petíció megfogalmazói.

A szöveg azt is meghatározza, mi a dolguk az európai képviselőknek a magyar kormánnyal szemben: Itt az ideje felkelni, és azt mondani: eddig és ne tovább!

Majd a végén, feltehetően adatbázis-építés céljából arra kérnek mindenkit, írja alá a petíciót, hogy "Judith tudja, hogy támogatod őt."

A látványos politikai szerepvállalás azért tűnhet egy kicsit furcsának, mert amikor tavaly májusban Sargentinit felkérték, hogy készítsen különjelentést Magyarországról, az lett volna a dolga, hogy

  1. az általa elkészített dokumentum jogi szempontból is megállja a helyét,
  2. mindenféle politikai motivációtól mentes legyen,
  3. független, mindenre kiterjedő vizsgálat előzze meg.

A jelentést a Nézőpont Intézet és az Alapjogokért Központ is ízekre szedte. Azt pedig, hogy a jelentés mennyire elfogult, és a függetlenség látszatára sem törekedett Sargentini, rövidesen elemző cikkben mutatjuk be.