Olasz miniszter: Maga alatt vágja a fát az EU, ha nem veszi figyelembe az emberek követeléseit

Illegális bevándorlók, illegális bevándorlás, migráns, migránsok, Olaszország
Illegális bevándorlók partra szállnak az olasz parti őrség Diciotti hajójának fedélzetéről Catania kikötőjében 2018. augusztus 26-án.
Vágólapra másolva!
Arra figyelmeztette az olasz kormány infrastruktúráért és közlekedésért felelős minisztere az Európai Uniót, hogy maga alatt vágja a fát, ha nem veszi figyelembe az emberek követeléseit. Danilo Toninelli írásban adott interjút a dpa-nak, amely szombaton publikálta a cikket.
Vágólapra másolva!

Az Európai Unió egy bürokratikus és pénzügyi elefántcsonttorony,

amely ha nem tud úrrá lenni önzésén, nagy bajba kerül - írta Danilo Toninelli.

A 44 éves politikus, aki az olasz parti őrséget és a migránsok tengeri mentését is felügyeli, leszögezte, hogy a bevándorlási válságot európai szinten kell megoldani.

- írta a miniszter.

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Orietta Scardino

Danilo Toninelli az interjúban nagyon jónak minősítette az olasz kormány első száz napban végzett munkáját, mert a kabinet visszavonta a munkaadóknak kedvező munkaügyi reformot, elfogadott egy korrupcióellenes törvényt, valamint kiderítette az autópálya-fenntartó magáncégek "titkait".

Luigi Di Maio miniszterelnök-helyettes pénteken jelentette be, hogy a kormány az autópálya-üzemeltetés mellett felülvizsgálja a televíziós, a távközlési és a vízgazdálkodási koncessziókat is.