Manfred Weber bejelentette indulását

WEBER, Manfred
Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetőjéről, a bajor Keresztényszociális Unió, a CSU elnökhelyettese
Vágólapra másolva!
Manfred Weber szerdán bejelentette, hogy elindul az Európai Néppárt (EPP) úgynevezett csúcsjelölti tisztségéért, hogy a párt európai parlamenti (EP-) választási győzelme esetén ő lehessen az Európai Bizottság következő elnöke.
Vágólapra másolva!

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) 46 éves elnökhelyettese az első politikus, aki ringbe szállt a jelöltségért az EPP-ben. Jelentkezni október közepéig lehet, és végül a pártcsalád november eleji helsinki kongresszusán döntenek majd arról, hogy ki lesz a csúcsjelölt a jövő májusi EP-választáson.

Fordulóponthoz érkezett Európa

Európa fordulóponthoz érkezett, a 2019-es választások meghatározzák az EU jövőjét.

Jelenünk Európa magabiztosságáról, az értékeink védelméről szól, mivel külső és belső kihívásokkal nézünk szembe. A tét az európai életmódunk túlélése - írta Weber a Twitteren.

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetőjéről, a bajor Keresztényszociális Unió, a CSU elnökhelyettese Forrás: MTI/AP/Jean-Francois Badias

Weber üzenetében azt is írja, hogy

Segíteni fogok ismét közelebb vinni Európát az emberekhez és újra létrehozni a köteléket az állampolgárok és az Európai Unió között.

Új fejezetet akarok nyitni az EU-ban

- olvasható a bejegyzésében.

- zárta üzenetét a néppárt jelenlegi európai parlamenti frakcióvezetője.

Sajtóhírek szerint Webert a CSU vezetősége és a testvérpárt német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, Angela Merkel német kancellár is támogatja.

Walter Hallstein személyében eddig először és utoljára 1958 és 1967 között volt német elnöke az Európai Bizottságnak.