Salvini: Merkel alábecsülte a migrációval járó társadalmi konfliktusokat

Vágólapra másolva!
Matteo Salvini olasz belügyminiszter szerint Angela Merkel német kancellár alábecsülte a migránsok befogadásával járó társadalmi konfliktusok veszélyét.
Vágólapra másolva!

A Liga nevű olasz kormánypárt elnöke a Deutsche Welle (DW) német nemzetközi közszolgálati médiatársaságnak egy hétfőn ismertetett interjúban, a németországi Chemnitzben kitört és több sérültet eredményező tüntetésekről szólva felidézte a Kölnben és más német városokban 2015 szilveszterén jellemzően észak-afrikai férfiak által nők ellen elkövetett szexuális bűncselekményeket, és kijelentette:

Ugyanakkor "az erőszak soha nem lehet megoldás", mert "az erőszak csak újabb erőszakot szül, de a német kormány éveken keresztül alábecsülte ezt a problémát".

Az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű német ellenzéki párt

- mondta Matteo Salvini.

A cél, hogy ne érkezzenek menedékkérők hajóval

A magyar miniszterelnökkel, Orbán Viktorral folytatott megbeszéléseiről azt mondta:

Orbán Viktor meg akarja védeni az európai határokat, a migránsoknak a származási országukban nyújtana védelmet és afrikai beruházásokat sürget, és ezzel ő egyetért.

Angela Merkel pedig "elosztást javasol Európában", és úgy véli, ezzel a közeli jövőben egyet fog tudni érteni.

Szerintem mindkettőnek, Németországnak és Magyarországnak is igaza van bizonyos területeken – mondta az olasz belügyminiszter, aki a DW-nek a többi között arról is beszélt: az a célja, hogy

egyáltalán ne érkezzenek menedékkérők Olaszországba hajóval Észak-Afrika felől.