Folyóban landolt, majd kigyulladt egy repülőgép Szocsiban - videó

A UTair hanti-manszijszki székhelyű orosz légitársaság Boeing 737-es típusú gépe, amely leszálláskor lement a kifutópályáról, egy folyómederben landolt, majd lángra kapott Szocsi repülőterén 2018. szeptember 1-jén. Az orosz egészségügyi minisztérium tájék
Szocsi, 2018. szeptember 1.
Vágólapra másolva!
Letért a kifutópályáról leszálláskor, egy folyómederben landolt, és kigyulladt egy orosz légitársaság Boeing 737-es típusú gépe Szocsi repülőterén. 
Vágólapra másolva!

Tizennyolcan megsérültek az orosz egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint. A sérültek között három gyerek is van - írja az rt.com.

A Moszkvából induló repülőgép először nekicsapódott egy kerítésnek, amely letörte a gép egyik szárnyát, és csak azután kapott lángra, amit videóra is vettek:

Az utasszállító fedélzetén összesen 164 utas, és a hattagú személyzet volt. Mindenkit sikerült kimenekíteni, tizenegy sérültet pedig kórházba vittek. Hatan közülük szén-monoxid-mérgezést kaptak, négyen pedig égési sérüléseket szenvedtek.

Bár az utasok és a legénység közül senki sem halt meg, a repülőtér egyik alkalmazottja szívrohamot kapott, amikor meglátta, mi történt.