A tömeges migráció csak újabb problémákat teremt

Illegális bevándorlók, illegális bevándorlás, migráns, migránsok, Olaszország
Illegális bevándorlók partra szállnak az olasz parti őrség Diciotti hajójának fedélzetéről Catania kikötőjében 2018. augusztus 26-án.
Vágólapra másolva!
Ahelyett, hogy a migránsokat hozzák Európába, helyben segítene az AHA Europe (Alternative Help Association), akik a humanitárius szempontok mellett az európai érdekeket is szolgálni akarják.
Vágólapra másolva!

A szervezet sajtófőnöke, Nils Altmieks a Magyar Hírlapnak adott interjújában elmondta, Európának szemléletváltásra van szüksége, mert a tömeges bevándorlás csak újabb problémákat szül. Szerintük a migráció okait ott kell megszüntetni, ahol kialakult, és nem Európába hozni az embereket.

A magyar kormány ebbe az irányba indult el, és a többi uniós országnak is csatlakozni kellene ehhez az erőfeszítéshez, nem pedig a legális migrációt sürgeti.

Az AHA képviselői szerint szigorú ellenőrzés nélkül felelőtlenség több millió embert Európába hozni, hiszen

ezt a helyzetet a terroristák is ki fogják használni.

Továbbá olyan emberek is jöhetnek, akik utópisztikus álmokat dédelgetnek a jövőjükről Európában, és frusztráltakká válnak, mert nincsenek valós érvényesülési lehetőségeik. Ez fokozza majd a bűnözést, ami megvetést és valódi rasszizmust eredményezhet.

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Orietta Scardino

A migráció fő okai az instabilitás és a szegénység. Annak érdekében, hogy az emberek a szülőföldjükön maradjanak,

a segítségnek ahhoz kell hozzájárulni, hogy ők maguk tudjanak helyben segíteni a helyzetükön.

A szervezet képviselői szerint az AHA alapelvei lehetnének iránymutatóak az európai megoldásra. Ezek alapján ugyanis csökkenthető a tengeri halálozások száma, a frusztráció és az erőszak. A nyugati és a muszlim országok közti kapcsolatnak is javára válna. Abban esetben támogatják az AHA képviselői is a migrációt, ha annak valós okai vannak, de többnyire csak jobb élet reményében jönnek.

A nyugati politikusok sajnos engednek a túlnyomórészt baloldali média nyomásának.

Lényegében azt mondják:


Ez az egyik oka annak, hogy ezek az országok nem tudnak mit kezdeni a saját problémáikkal.