Genovai hídomlás: újabb holttestek kerültek elő a romok alól

Genova, híd, hídomlás
The remains of the Morandi motorway bridge stands after it partially collapsed in Genoa, Italy, on Tuesday, Aug. 14, 2018. The famous bridge of highway A10 that connected the Liguria region with south Italy collapsed with many victims. (Photo by Mauro Ujetto/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Találtak további három holttestet a genovai hídomlás romjai alatt, így 41-re nőtt az azonosított halálos áldozatok száma - jelentette szombat reggel az ANSA olasz hírügynökség. Délelőtt az ANSA és az állami rádió még egy holttest megtalálásáról tudósított.
Vágólapra másolva!

Szombatra virradóra egy kilencéves kislány és a szülei holttestét találták meg egy "teljesen összezúzott" személyautóban, később pedig egy 30 éves férfiét.

A Morandi autópályahíd kedden délben omlott a mélybe Forrás: NurPhoto/Mauro Ujetto/NurPhoto/Mauro Ujetto

A rádió tudósítása szerint a katasztrófamentők úgy gondolják,

elképzelhető, hogy mindenkit megtaláltak, akit eltűntként tartottak nyilván,

mert egy idős ember - akiről úgy gondolták, az áldozatok között lehet a romok alatt, mert másutt nem találják - jelentkezett a helyi hatóságoknál. A férfi elmondta, hogy jól van, és nem volt a híd közelében a tragédia idején.

A helyi hatóságok nem erősítették meg az újonnan megtalált holttestekről szóló információkat.

Délben omlott le

A szombat nemzeti gyásznap a tragédia miatt Olaszországban. Az azonosított áldozatok közül néhányat szombaton fél tizenkettőkor búcsúztatnak Sergio Mattarella államfő, Guiseppe Conti miniszterelnök és Angelo Bagnasco érsek részvételével a genovai kiállítóközpontban, a város legnagyobb terén.

A La Stampa és az Il Secolo XIX című olasz napilapok szerint

17 azonosított áldozat hozzátartozói elutasították az állami temetést,

ők családi körben akarnak elbúcsúzni szeretteiktől, mert a hatóságokat okolják a balesetért.

A Polcevera patak fölött negyven méter magasan álló Morandi autópályahíd nyolcvan méteres szakasza kedd délben omlott a mélybe, lakásokra, vasúti sínekre, gyárakra. Az A10-es autópálya részeként a híd a város keleti és nyugati részét kötötte össze, ezen lehetett eljutni a kikötővárosból Dél-Franciaországba, Piemontba és Lombardiába is.