Lezuhant egy repülőgép Mexikóban

baleset, repülőgép, mexikó
807031095. Durango, 31 Jul2018 (Notimex- Especial).- El gobernador José Rosas Aispuro informó que cuerpos de seguridad y emergencias del estado atienden el accidente de un avión de Aerómexico ocurrido esta tarde. NOTIMEX/FOTO/ESPECIAL/COR/DIS/
Vágólapra másolva!
A mexikói Durango városban lezuhant egy repülőgép, 101 ember volt a fedélzetén – a szerencsétlenségről a BBC számolt be.
Vágólapra másolva!

Az Aeroméxico légitársaság azt írta a Twitter-oldalán, hogy, értesültek a balesetről, és igyekeznek mielőbb több információt szerezni arról, hogy pontosan mi történt.

José Rosas Aispuro, Durango kormányzója azt mondta, hogy még nincsenek hivatalos adatok az áldozatokról.

A hírek szerint a 97 utason kívül egy négy főből álló személyzet utazott a repülőgépen.

Durango állam katasztrófavédelmi hatóságának szóvivője, Alejandro Cardoza azt mondta a helyi televízióban, hogy a gép röviddel a felszállás után kényszerleszállást hajtott végre mintegy 10 kilométerre a repülőtértől.

Cardoza arról is beszélt, hogy a baleset nyomán keletkezett tüzet sikerült elfojtani, így senki sem szenvedett égési sérüléseket. Az utasok közül „sokan a saját lábukon tudták elhagyni a repülőgépet” – mondta.

A baleset helyszíne Forrás: NOTIMEX/Especial

A durangói repteret üzemeltető vállalat, a Grupo Aeroportuario Centro Norte közleményben tudatta, hogy a balesetet az előzetes vizsgálatok szerint a rossz időjárási körülmények okozták.

José Rosas Aispuro Twitter-üzenetben arról adott tájékoztatást, hogy a környék összes kórháza felkészült a sérültek fogadására. Azt is írta, hogy megerősítették, hogy

senki sem halt meg.

Az ABC News információi szerint 85 ember sérült meg a szerencsétlenségben.

Az Aeroméxico AM2431 repülő a Durango Guadalupe Victoria nemzetközi repülőterétől a Mexikóvárosba tartott.

„A gép felszállás közben volt” – mondta el a mexikói televíziónak José Rosas Aispuro kormányzó. Az utasok azt mondták neki, hogy egy „durranás” hallatszott, majd a gép minden figyelmeztetés nélkül a földnek csapódott.

A kormányzó szerint a gép egy heves jégesőbe került. „Azt hiszem (a pilóták) megpróbálták megszakítani a felszállást, de ez nem sikerült nekik” – mondta Aispuro.

Helyszíni tévéfelvételeken az látszott, hogy a súlyosan megsérült repülőgép a hasán fekszik egy bozótos területen, és egy füstoszlop száll fel belőle. A gép mellett mentőautók sorakoztak, hogy a helyi kórházakba szállítsák az utasokat.