Feleségét és két unokáját vesztette el a kaliforniai tűzben

Finley, 2018. július 31. Lakóház ég a kaliforniai Finley környékén 2018. július 30-án. Kaliforniában pusztító két erdőtűz miatt legalább nyolc ember – köztük négy tűzoltó – életét vesztette, hetet eltűntnek nyilvánítottak és 38 ezren otthonuk elhagyására kényszerültek. (MTI/AP/Noah Berger)
Vágólapra másolva!
Tovább pusztít az erdőtűz Kaliforniában: egy nagyapa arról számolt be, hogyan vesztette el feleségét és két unokáját a katasztrófában.
Vágólapra másolva!

Ed Bledsoe feleségét, Melodyt és unokáit, az 5 éves James és a 4 éves Emily Robertset vesztette el a tűzben.

Bledsoe a Fox Newsnak mesélte el, hogy az idősebbik unokája, James akkor hívta fel, amikor elment otthonról, hogy megpróbáljon valami ételt szerezni.

Lakóház ég a kaliforniai Finley környékén július 30-án. A Kaliforniában pusztító két erdőtűz miatt legalább nyolc ember – köztük négy tűzoltó – meghalt, hetet eltűntnek nyilvánítottak és 38 ezren otthonuk elhagyására kényszerültek Forrás: MTI/AP/Noah Berger

– mondta Bledsoe.

Azonban a tűz addigra már olyan közel ért az otthonukhoz, hogy nem tudott visszajutni a házhoz.

– folytatta Bledsoe.

A hatóságok nyomoznak, hogy a család kapott-e bármilyen figyelmeztetést arra vonatkozólag, hogy hagyják el az otthonukat. Bledsoe ugyanis állítja, hogy nem tudott a közvetlen veszélyről, de a seriffhivatal szerint személyesen értesítették a lakókat.

A Reddingnek elnevezett tűz máris a kilencedik legpusztítóbb Kalifornia állam történelmében. Már 6 ember halt meg miatta, elpusztított több mint ezer épületet, és ezenkívül még 165-öt megrongált.