Szorul a hurok Macron szadista testőrparancsnoka körül

MACRON, Emmanuel
2017. június 17-én Le Touquet-ben készített kép Emmanuel Macron francia elnökről (j) és kabinetjének biztonságért felelős helyettes vezetőjéről, Alexandre Benalláról (b). Egy 2018. július 18-án nyilvánosságra került videofelvételen Benalla látható, ahogy rendőrségi rohamsisakban egy tüntető diákot bántalmaz 2018. május 1-jén.
Vágólapra másolva!
Újabb nyomozást indított a francia ügyészség Alexandre Benalla, Emmanuel Macron francia elnök egykori testőrparancsnoka ellen, aki május 1-jén mindenféle engedély nélkül brutálisan bántalmazott két diáktüntetőt. Most olyan videó került nyilvánosságra, ami azt mutatja, hogy más személyek bántalmazásában is érintett lehet. Az elnök körüli gigabotrány miatt Macron stábja egy végtelen nevetséges sajtókampámpányt indított Benalla védelmében. Mindez pedig még kínosabbá tette az egész botrányt.  
Vágólapra másolva!

Július 30-án a párizsi ügyészség bejelentette, hogy újabb nyomozást indít a május 1-i erőszakos cselekmények miatt. Mindez világosan mutatja, hogy Emmanuel Macron, francia elnök testőrparancsnokának, Alexandre Benallának az ügye korántsem fejeződött be.

Benalla nem kapott engedélyt a verekedésre

Mint arról az Origo több cikkben beszámolt, a Benalla-ügy lényege, hogy az azóta elbocsátott testőrparancsnokot a Le Monde című francia napilap azonosította az általa július 18-én közzétett felvételen, amelynek tanúsága szerint

a férfi rendőrségi rohamsisakban a földre kényszerített egy nőt, és bántalmazott egy férfit egy május eleji diáktüntetésen.

Az Élysée-palota állítása szerint Benalla megfigyelőként vett részt a tüntetésen. Ezzel szemben Alain Gibelin, a párizsi rendőrség közrendvédelmi osztályának vezetője az üggyel kapcsolatos parlamenti meghallgatáson azt mondta: Benalla nem kapott engedélyt erre.

Újabb nyomozás is indult

Miközben a párizsi ügyészség már nyomoz Macron szadista testőrfőnökenek a május 1-én elkövetett brutális cselekménye miatt, az ügyészség újabb nyomozást indított a szinten május 1-én, de

más helyszínen, a jardin Des Plantes parkban elkövetett erőszakos verekedések miatt.

A Liberation napilap által nyilvánosságra hozott fotók, és két 23 és 24 éves fiatal által tett panasz alapjan indult az újabb nyomozás.

Ezzel egyidejűleg egy újabb videó is napvilágra kerülta Franceinfo hírcsatornán, amelyen könnyen lehet, hogy Macron szadista testőrfőnöke látható Vincent Crase -zal együtt. Ez a videó meg gyengítheti Macron egykori emberének az eddigi védekezését is.

Egyre nagyobb gondban van Alexandre Benalla, Emmanuel Macron egykori testőre Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

Az egész ország rajta röhög

Szintén beszámoltunk arról, hogy Macron elnökön és volt testőrparancsnokán, Alexandre Benallán gúnyolódik egész Franciaország, miután az elnök stábja kommunikációs kampányt indított a szadista testőr tisztára mosására.

A Macront támogató lapokban egymás után jelennek meg a Benallát jó színben feltüntető interjúk.

Egyébként nem nagyon izzasztották meg Benallát, aki a baráti hangvételű beszélgetésben lényegében mindent tagadott, sőt, azt mondta, nem bántotta a tüntetőket, a megvert tüntetők pedig rendőrökre támadó törvénysértők voltak – legalábbis szerinte (ahogy az Origón is többször megmutattuk, a felvételeken egyértelműen látszik, hogy kegyetlenkedik az elnök testőrparancsnoka).

A szadista testőr Macron mellett egy muszlim sejk családjának is dolgozott

Szintén írtunk arról, hogy a Le Figaro újságírója, Georges Malbrunot 2017 márciusában, néhány héttel a francia elnökválasztási kampány előtt interjút készített Jamal al-Dhari iraki sejkkel. Malbrunot meglepetésére megjelent egy számára ismeretlen férfi is a beszélgetésen, azt mondta, hogy a sejk biztonságát garantálja.

Az újságíró kérésére odaadta a belépőkártyáját, amin a testőr neve alatt ez szerepelt: En Marche, biztonsági igazgató

(az En Marche Emmanuel Macron akkori mozgalma, későbbi pártja). A testőr neve pedig: Alexandre Benalla.

Időközben az is kiderült, hogy Macron francia elnök hazudott arról,hogy Alexandre Benalla, a szadista főtestőre hol lakott. Az elnök egy videóban azt állította, hogy Benalla nem kapott tőle egy 300 négyzetméteres lakást, azonban a volt főtestőr vagyonnyilatkozata lebuktatta.