Tartálykocsikkal hordják a vizet a kiszáradt hegyi legelőkre a teheneknek

Holstein tehén
Pastoral farming is the rearing of livestock in the agricultural industry. This is a common form of farming in the north of England due to a number of environmental influences including weather and topography. Cattle are reared for the production of meat and milk. (Photo by Jonathan Nicholson/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Tartálykocsikkal hordják fel a vizet az osztrák gazdák a kiszáradt hegyi legelőkön lévő teheneiknek, hogy gondoskodjanak a jószágok ivóvízellátásáról a térséget jelenleg sújtó hőhullám idején – közölte a nyugat-ausztriai Vorarlberg tartomány gazdálkodóinak szövetsége.
Vágólapra másolva!

Az egyesület szóvivője szerint a térségben

42 éve nem volt példa ilyen súlyos szárazságra.

A nyári hónapokban a helyi gazdák a völgyekből a magasabban fekvő területekre szokták felterelni a jószágaikat, hogy azok a hegyi legelőkön csemegézzenek.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Jonathan Nicholson

Idén azonban a magaslati legelők annyira szárazak, hogy

csaknem háromezer tehén számára kell extra vizet biztosítaniuk a gazdáknak.

Ezen kívül az állatokat kénytelenek voltak elkezdeni azzal a szénával etetni, amelyet normális esetben már télre raktároznának el.

Egy tehén nagyjából 100 liter vizet iszik naponta.

Ennek a vízmennyiségnek egy részét a reggel még harmatos fű megevésével veszik magukhoz az állatok. Idén azonban túl melegek az éjszakák, így reggelente nincsen harmat a térségben.