Újabb magas rangú tisztségviselő ellen emeltek vádat Kínában

Vágólapra másolva!
Újabb magas rangú tisztségviselő ellen emeltek vádat korrupció miatt Kínában, ezúttal a kínai internetfelügyelet volt igazgatóját, Lu Wejt vádolták meg egyebek közt nagy összegű kenőpénzek elfogadásával - jelentette hétfőn a Hszinhua kínai állami hírügynökség a kínai államügyészségre hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A Kínai Kommunista Párt központi bizottsága sajtóhivatalának volt igazgatóhelyettesét a kelet-kínai Ningpo városban állítják bíróság elé.

A magas rangú tisztségviselőt kenőpénzek elfogadása mellett hivatali visszaéléssel vádolják.

Lut 2016-ban távolították el a kínai internetfelügyelő hivatal éléről, de megtarthatta tisztségét, mint a sajtóhivatal vezető-helyettese. Az internethatóság élén szigorú korlátozásokat vezetett be, és Kína technológiai szektorának erősítését sürgette.

Lu mellett két másik magas rangú tisztségviselő ellen is vádat emeltek.

Mo Csiancseng, a pénzügyminisztériumi fegyelmi ellenőrzések volt vezetőjét, valamint Höpej tartományi törvényhozás állandó bizottságának volt elnök-helyettesét ugyanazzal vádolják, mint Lut.

Egyes elemzők szerintHszi Csin-ping kínai elnök által hatalomra kerülése után meghirdetett korrupcióellenes harc nem szól másról, mint a politikai ellenfeleivel történő leszámolásról, ugyanis gyakorlatilag nincs olyan vezető tisztviselő, akire ne lehetne rábizonyítani a korrupciót. Mindazonáltal a kínai elnök kormányának korrupcióellenes intézkedései nagy népszerűségnek örvend a kínaiak körében.