Agyonlőtték a néhai szerb elnök volt ügyvédjét

Vágólapra másolva!
Agyonlőtték ismeretlen tettesek szombaton Belgrádban az otthona előtt Slobodan Milosevic néhai szerb elnök volt ügyvédjét.
Vágólapra másolva!

Az 57 éves Dragoslav Ognjanoviccsal a gyilkosság módjából ítélve bűnözők végezhettek. A férfival volt 26 éves fia, akit szintén lövés ért, bár csak a jobb karján.

Ognjanovic a 2000-es évek elején Milosevicet védte háborús bűnök vádjával szemben nemzetközi bíróságon, és idővel Szerbia néhány hírhedt alvilági vezetőjének védőügyvédje lett.

Az utóbbi két évben a szerb és a montenegrói szervezett bűnözés több emberét is meggyilkolták Belgrádban, amit a rendőrség szerint kábítószerpiaci háború motivált.

Slobodan Milosevic hatalmát 2000-ben döntötték meg. Nemzetközi pere 2002-ben kezdődött, hatvan vádpontban folyt ellene eljárás, egyebek mellett népirtással, emberiesség elleni elkövetett bűncselekményekkel és etnikai tisztogatással vádolták, ám ítélet végül nem született, mert 2006-ban meghalt.

Egy hónapja egyébként visszaélés és felbujtás miatt egy év börtönbüntetésre ítélte a belgrádi felsőbb bíróság Slobodan Milosevic özvegyét az asszony távollétében, mert már bő évtizede Oroszországban él, és hiába adtak ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot 2005-ben, Moszkva nem adta ki Belgrádnak.