Óriási káoszt okozott egy nő a müncheni reptéren

Vágólapra másolva!
Egy felső-bajorországi kormányzati szóvivő elmondta, hogy a német rendőrség megtalálta azt a nőt, aki miatt hatalmas káosz alakult ki szombaton a müncheni repülőtéren.
Vágólapra másolva!

A negyven év körüli nőt, aki kora reggel ellenőrzés nélkül jutott be a reptér tranzitzónájába, nem vették őrizetbe, és nem nevezték meg annak ellenére, hogy

legalább 200 járatot kellett törölni miatta, és további 60 járatot csak fél óránál nagyobb késéssel tudtak útnak indítani.

A szóvivő arról sem nyilatkozott, hogy az illetőnek kell-e valamilyen büntetésre számítania.

A nőt hosszú órákig hiába keresték, bár a rendőrségnek rendelkezésére álltak a biztonsági kamerák felvételei.

A szóvivő elmondása szerint a nő reggel a biztonsági ellenőrzésnél először rendben átesett a testszkenneres vizsgálaton, de probléma volt a kézi csomagjával.

Később a nő újra megjelent, és a kézicsomagja nélkül bejutott a tranzitzónába.

A miatta elrendelt lezárás beszámolók szerint kaotikus állapotokat teremtett a müncheni repülőtéren, a rendőrök hangosbemondókon nyugtatták az embereket, a reptér személyzete pedig vizet osztott a várakozó utasoknak.

A Bajorországban pénteken kezdődő nyári iskolaszünet miatt amúgy is fokozott lett volna Németország második legforgalmasabb repülőtérének forgalma.

A szövetségi rendőrség azonban reggel lezárta és kiürítette a reptér 2-es számú terminálját, miután 6 óra 45 perckor bejelentést kaptak egy nőről, aki megsértette a biztonsági intézkedéseket.

A 2-es terminált jórészt a német Lufthansa légitársaság és partnerei használják.