Kolostorba vonultak a barlangból kimentett thai focicsapat tagjai

thai focista fiúk
A thaiföldi Tham Luang-barlangból kimentett ifjúsági labdarúgócsapat tagjai és edzőjük, Ekapol Chantawong (k) egy buddhista szertartáson vesznek részt Csiangrajban 2018. július 19-én, kilenc nappal a mentőakció befejezése után. Az esővízzel elárasztott barlangrendszerben június 23-án bennrekedt 11 és 16 év közötti gyerekekből, illetve 25 éves edzőjükből álló, 13 fős csoport minden tagját sikerült élve felszínre hozni a mentőalakulatoknak.
Vágólapra másolva!
Több mint egy hétre buddhista kolostorba vonultak hálaadásra a barlangból kimentett thaiföldi fiatalok az edzőjükkel együtt.
Vágólapra másolva!

A fiúk Thaiföld fő vallásának, a buddhizmusnak a szabályait és tanait betartva kilenc napig laknak majd egy észak-thaiföldi kolostorban,

25 éves edzőjük pedig három hónapig szolgál majd ott.

A hálaadás mellett a mentés egyetlen áldozatára, Samarn Kunanra, a thai haditengerészet egyik búvárjára is emlékeznek majd.

A thaiföldi Tham Luang-barlangból kimentett ifjúsági labdarúgócsapat tagjai és edzőjük Forrás: MTI/AP/Szakcsaj Lalit

A buddhista szokás szerint a fiúk fejét szolgálatba lépésük előtt egy nappal leborotválták.

A tizenkét fiú, azaz az ifjúsági labdarúgócsapat tagjai az edzőjükkel június 23-án rekedt az esővízzel elárasztott Tham Luang-barlangrendszerben.

Tham Luang-barlang Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

A 11 és 16 év közötti gyerekekre és 25 éves edzőjükre

kilenc napig tartó kutatás után találtak rá a búvárok.

A mentőalakulatoknak végül július 10-ig sikerült mindenkit a felszínre hozniuk, de a 38 éves búvár, Samarn Kunan életét vesztette a veszélyes művelet alatt.