Megmutatjuk a világ tíz legsikeresebb városát - képek

China launches emergency response mechanism for Typhoon Son-Tinh China Chinese Fujian Fuzhou Typhoon Son-Tinh approach
Scenery of the rolling clouds as Typhoon Son-Tinh, the ninth typhoon of the year, approaches in Fuzhou city, southeast China's Fujian province, 17 July 2018. The National Meteorological Center (NMC) activated a level IV emergency response on Tuesday (17 July 2018) for the Typhoon Son-Tinh approaching China's southern provinces Hainan and Guangdong. Son-Tinh, the ninth typhoon this year, is expected to make landfall in the coastal regions of Hainan and Guangdong on Wednesday morning, the center warned. According to the blue alert issued by the center, the typhoon was centered on the northeastern South China Sea 710 kilometers away from Wenchang, Hainan as of 10 a.m. Tuesday.
Vágólapra másolva!
Teljes az ázsiai fölény azon a listán, ami a világ legsikeresebb városait gyűjtötte egy csokorba. A Brookings Intézet több szempont alapján rangsorolta a Föld vezető városait, így a foglalkoztatás és az egy főre jutó GDP-növekedés alapján próbálta rendszerezni a településeket. Vajon a listán szerepel afrikai vagy latin-amerikai metropolisz? Most Önöknek is megmutatjuk, melyek voltak a legsikeresebb városok - galériánk a cikk végén!
Vágólapra másolva!

Újabb remek összeállítás jelent meg a világ nagyvárosairól a Brookings Intézet városokkal foglalkozó blogoldalán. Egy korábbi cikkünkben azt mutattuk be, hogy 2100-ra mely városok lesznek a legnépesebbek a Földön, most pedig megmutatjuk, hogy 2014-16 között a világ mely nagyvárosai fejlődtek a leggyorsabban.

Az elemzők négy összetevő alapján vizsgálták a nagyvárosok teljesítményét. Az egy főre jutó GDP növekedésének az ütemét és mennyiségét, valamint a foglalkoztatottak arányának és konkrét számának a növekedését nézték meg, és ennek alapján állították össze a listát. Összességében

a tízes listán hét ázsiai város szerepel, két észak-amerikai és egy európai.

Mindez világosan mutatja az ázsiai gazdaság előretörését, de sokatmondó az is, hogy egyetlen latin-amerikai vagy afrikai metropolisz sem tudott a listára kerülni.

Kína és Dublin az élen

2014-16 között a munkavállalók számát tekintve

a legnagyobb növekedést a kínai Szecsuán tartományban lévő Csengdu érte el.

A városban 860 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma. Csengdut Peking követi közel 660 ezer fős növekedéssel, míg a harmadik helyet Delhi szerezte meg 621 ezres növekedéssel. A foglalkoztatottak arányát tekintve a legnagyobb bővülést szintén a kínai Fucsou könyvelhette el, két év alatt hatszázalékos volt a bővülés. Második lett Csengdu és Manila.

Az egy főre jutó GDP-növekedés arányát tekintve Dublin végzett az élen. Az ír fővárosban 21,2 százalékos volt a növekedés. Második lett Fucsou 7,8 százalékos növekedéssel, míg a harmadik Tiencsin 7,6 százalékos bővüléssel.

Dublin az egy főre jutó GDP mennyiségének a növekedésében is az élen végzett.

A városban két év alatt 37 900 dollárral nőtt az egy főre jutó GDP mennyisége. Második lett az amerikai San José 16 200 dollárral, míg a harmadik San Francisco lett 6200 dolláros növekménnyel.

Most pedig a képre kattintva megtekinthetik az elemző intézet által összerakott városok listáját a tízedik helyezettől kezdve.