Lövöldözés volt Torontóban, többen megsebesültek

Kanada, Toronto, lövöldözés
Toronto Police officers walk the scene at Danforth St. at the scene of a shooting in Toronto, Ontario, Canada on July 23, 2018. A gunman opened fire in central Toronto on Sunday night, injuring 13 people including a child. Two dead incluiding gunman, police reported. / AFP PHOTO / Cole BURSTON
Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, többen súlyosan megsebesültek vasárnap este egy lövöldözésben Torontóban. A merénylőt lelőtték, indítéka egyelőre nem ismert – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Frissítés: A legfrissebb hírek szerint még egy áldozat belehalt sérüléseibe.

A rendőrség közlése szerint egy fiatal nő meghalt, tizenhárman pedig megsebesültek a merényletben. A korábbi hírek még kilenc sérültről szóltak.

Az áldozatok között van egy kislány is,

akinek állapota válságos. A sebesültek közül volt, akit a helyszínen láttak el, másokat kórházba szállítottak.

A Sky News szerint egy étterem előtt kezdett el lövöldözni a fekete ruhás támadó, helyi idő szerint este 10-kor a Greektown városrészben.

Rendőrök a helyszínen, a belvárosi Danforth Streeten Forrás: AFP/Cole Burston

Mark Saunders, a torontói rendőrfőnök azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem egyértelmű, hogy a merénylő öngyilkos lett vagy a rendőrök lőtték le, mikor tüzet nyitottak egymásra a Bowden Streeten. A férfi elfutott, majd holtan találták a Danforth Streeten.

A feltételezett gyanúsított egy 29 éves férfi, motivációja nem ismert, de minden lehetőségnek utána járnak – írja a Fox News.

Fültanúk elmondása szerint körülbelül 25 lövést lehetett hallani.

Egy szemtanú videóra vette azt, ahogy egy feketeruhás és fekete kalapos férfi gyorsan lépked a járdán és közben lead három lövést az étteremre.

Egy másik tanú elmondta, hogy testvérével éppen kiszállt az autójából, amikor meghallották a lövéseket, mire sok más emberrel együtt elfutottak.

A helyszínre rendőrök, mentők, és más készenléti szolgálatok emberei érkeztek, míg a környékén élők, egyesek pizsamában, jöttek ki házaikból megnézni, mi történt.

John Tory, Toronto polgármestere szerint

mostanában viszont olyasmik történnek, amikre nem találunk szavakat. Túl sok ember túl könnyen juthat hozzá fegyverekhez."

Forrás: AFP/Cole Burston

Paula Fletcher, a városi önkormányzat tanácsnoka elmondta, úgy értesült, hogy

a fegyveres zavarodott volt.

A történtek nem egy bandaháború részei.

A rendőrség arra kérte az embereket, hogy aki látta az esetet, jelentkezzen náluk.