Lemondta a Tour de France-szereplését Macron: parádézni akart, ehelyett bujkál

Vágólapra másolva!
Bujkálni kezdett Emmanuel Macron francia köztársasági elnök szociopata testőrparancsnoka brutális ügye miatt. Még a Tour de France-szereplését is lemondta, pedig ott akart parádézni. Gérard Collomb francia belügyminiszter parlamenti meghallgatásán a Nemzetgyűlésben minden felelősséget Macronra hárított. Mint ismeretes Emmanuel Macron államfő testőrparancsnoka, Alexandre Bennalla egy május elsejei tüntetésen brutálisan megvert egy diákot.
Vágólapra másolva!

Kiderült, hogy a párizsi május elsejei tüntetésen Macron emberének a rendkívül durva fellépéséről Gérard Collomb, Lyon egykori szocialista polgármestere, jelenlegi belügyminiszter már másnap tudomást szerzett, de ennek ellenére mégsem csinált semmit.

Érintettsége miatt Collombnak ma részt kellett vennie a francia Nemzetgyűlés (a parlament alsóháza) meghallgatásán.

A belügyminiszter bevallotta, hogy május 2-án tényleg tudomást szerzett az erőszakról, látta az erről készült felvételt is, és

- közölte a Radio France International.

Saját bevallása alapján fogalma sincs róla, hogy került Alexander Bennalla a tüntetésre.

Gérard Collomb továbbá kifejtette, hogy

Később a párizsi rendőrfőnök is tagadta, hogy az ő felelőssége lett volna jelenteni az ügyészségnek az azóta testőri állásából felfüggesztett Benalla által elkövetett erőszakcselekményeket.

Az ellenzék szerint azonban a francia törvény értelmében Collomb-nak vagy az Élysée-palota bármelyik olyan tisztségviselőjének, aki tudott az ügyről, azonnal jelentenie kellett volna azt az ügyészségnek. Az ellenzék azzal vádolja a francia elnöki hivatalt, hogy el akarja kendőzni az esetet. Vagyis nem csak Macron követett el súlyos törvénysértést, hanem közvetlen munkatársai is.

Egyre nagyobb bajban van tehát a francia elnök. Ezt mutatja, hogy lemondta szereplését a Tour de France-on, a világ leghíresebb kerékpáros versenyén. Szokásához híven parádézni akart, de most bujkálni kényszerül.