Kidobták a fertőző migránstábort Nantes közepéről

Franciaország Nantes menekülttábor kiürítés
Workers clean up a migrants' makeshift camp at the Daviais square in Nantes, western France, following its evacuation by police on July 23, 2018. French police on July 23, 2018 cleared some 450 Sudanese and Eritrean migrants from a park in the western city of Nantes where they had been camping for more than a month. / AFP PHOTO / Sébastien SALOM GOMIS
Vágólapra másolva!
Több száz szudáni és eritreai migráns táborozott már több mint egy hónapja egy parkban Nantes nyugati részén. Súlyos közegészségügyi problémát jelentettek, a hatalmas fertőzésveszély miatt hiába tiltakoztak a helyiek, a francia hatóságok csak jócskán elkésve, most léptek közbe. 
Vágólapra másolva!

A hatóságok szerint 455 migránst szállítottak el, miután egyre nagyobb volt a fertőzésveszély: a hely tele volt patkányokkal, és több migráns is rühes volt.

Ahogy arról korábban az Origo beszámolt, a migránsok a korábban kifejezetten szép és kedvelt Daviais tér kellős közepén végezték a dolgukat. A hatóságok nem csináltak semmit, az eritreai és szudáni migránsok pedig nem mozdultak.

Rendőrsorfal a nantes-i migránstábor mellett Forrás: AFP/Sebastien Salom Gomis

Már olyan sok a migráns a régióban, hogy a helyi hatóságok szerint már a migránstáborok is megteltek, múlt héten már csak 100 migránst tudtak elszállásolni.

Védőruhában takarítanak a több mint egy hónapig a téren dolgukat végző migránsok után Forrás: AFP/Sebastien Salom Gomis

A hatóságok azt is közölték, hogy azokat a migránsokat, akik nem nyújtottak be menedékkérelmet, vagy azt már egy másik uniós országban nyújtották be, felkérik, hogy hagyják el az országot. Vagyis az eddig késlekedő francia hatóságok továbbra sem lépnek fel a kellő szigorral.