Inkubátorban nevelik Szivárványt, a pingvint

Humboldt-pingvin, pingvin, szivárvány, rainbow, penguin
Vágólapra másolva!
Koraszülött pingvinfiókát nevelnek inkubátorban a londoni állatkert gondozói. A kicsi szülei ugyanis véletlenül összetörték a tojást még azelőtt, hogy a fióka kikelt volna.
Vágólapra másolva!

Mivel a 73 gramm súlyú Humboldt-pingvinfióka életképesnek tűnt, a gondozók azonnal az állatkert klinikájára vitték, ahol inkubátorba helyezték.

– mondta Suzi Hyde, a pingvinek gondozója.

A Rainbow, azaz Szivárvány névre keresztelt fióka heteket töltött az inkubátorban egy puha játékpingvin társaságában, naponta háromszor kapott összetört halból és vitaminokból álló pingvinturmixot.

Suzi Hyde szerint a pingvinek nem törődnek fiókájukkal, ha véletlenül összetörik a tojást. Az egyhónapos Rainbow testsúlya naponta mintegy 20 százalékkal gyarapodik, igen gyorsan növekszik. Tízhetes koráig marad az inkubátorban, amikor már három kilogramm súlyú lesz.

Hamarosan az állatkert pingvin óvodájába kerül, ahol úszóleckéket kap. Később csatlakozhat a londoni állatkert mintegy 80 pingvinből álló kolóniájához egy 1500 négyzetméteres medencében, amely a legnagyobb ilyen Nagy-Britanniában.