Miután transzvesztitákkal pózolt, afrobeatre táncolt egy nigériai night clubban Macron

Vágólapra másolva!
Ha kicsit udvariatlanul kezdenénk, megtehetnénk így is: nem a Francia Köztársaság udvari bolondjáról, hanem a Francia Köztársaság elnökéről van szó. A rekordnépszerűtlen Emmanuel Macron elnök ismét akcióban, hogy megküzdjön a népszerűségi mutatókkal. Egész Franciaország szakad a röhögéstől. 
Vágólapra másolva!

Emmanuel Macron főállásában a Francia Köztárság elnöke, és mivel népszerűsége (esetében erős ezt a szót használni!) finoman szólva sem dönt csúcsokat, kommunikációs stábja valamilyen rejtélyes oknál fogva azt találta ki, ugorjanak le Nigériába, kössék össze a kellemeset a hasznossal, alkossanak valami igazán egyedi dolgot, ami dobhat a bágyatag támogatottsági mutatókon. Ez lett belőle:

Franciaország első embere egy nigériai night clubban táncolt afrikai törzsi zenére, amit mindenki élőben követhetett

– adta hírül a Medias-Presse Info.

Az afrikai törzsi zenére táncolgató francia közjogi méltóság, Emmanuel Macron. Forrás: medias-presse.info

Arra a kérdésre, hogy az afrobeat-re csápoló francia közjogi méltóság imidzsével kiket, milyen társadalmi csoportokat célzott meg a politikus kommunikációs stábja, nem egyszerű válasz, arra meg még nehezebb, hogy ki az, akinek ez tetszett is. Mindenesetre a tanácsadók alaposan megdobták a történetet:

  • a mutatványt a közösségi oldalakon lehetett követni,
  • plakátokat is rendeltek az esemény mögé.
Emmanuel Macron arcképével reklámozzák, hogy Franciaország rendezi 2020-ban az afrikai kulturális évadot Forrás: medias-presse.info

Az elnök tánc-mutatvány-bohóckodás apropóját amúgy az adta, hogy Franciaország rendezi 2020-ban az afrikai kulturális évadot, ebből lett az afrikai törzsi dallamokra mozgolódás.

Nem csak ezzel sikerült mostanában tök hülyét csinálni magából Macronnak, hanem azzal is, hogy a hagyományos, június végi Zene Ünnepén transzvesztitákat hívott meg az elnöki palotába. A nigériai kalandjához hasonlóan ez a lépés is teljes mértékben értelmezhetetlen volt. Itt egy jól sikerült kép a buliról:

Emmanuel Macron, francia köztársasági elnök és vendégei az Élysée-palotában Forrás: 888.hu

Feltehetően összefüggésben van az ipari mennyiségű agymenéssel, hogy a Le Figaro legfrissebb felmérése szerint Macron népszerűtlenebb, mint valaha, hiszen soha francia elnök az adott periódusban – 15 hónappal a megválasztása után – nem volt még ilyen elutasított. Az elutasítás okát a francia elnök magánéleti botrányai körül kell keresni. Volt egy pár belőle, összegyűjtöttük őket.

De ilyen apróságok is szerepet játszhatnak a mélyrepülésében, mint, hogy korábban feleségét egy tipikus uralkodói címmel akarta kitüntetni, Első Dámának akarta kinevezni. Nem biztos, hogy ez volt az a húzás, amire franciák tízezrei csettintettek. De ez végül is Macron dolga, és persze a franciáké.