Kitoloncolták Németországból Oszama bin Laden egyik testőrét

Vágólapra másolva!
Kitoloncolták Németországból Oszama bin Ladennek, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet néhai vezetőjének egyik testőrét – írja a Bild című német lap.
Vágólapra másolva!

A lap honlapján megjelent tudósítás szerint hajnali 3 óra után érkeztek meg a hatóságok ahhoz a létesítményhez a kelet-vesztfáliai Bürenben, ahol a 43 éves Sami A. kiutasítási őrizetben volt. Egy kisbusszal a düsseldorfi repülőtérre vitték, ahol rendőri kísérettel,

kéz- és lábbilincsben feltették egy charterjáratra, ami szülőhazájába, Tunéziába vitte, és ott átadták a helyi hatóságoknak.

A Bild azt írja, hogy Németország egy szalafista fenyegetéstől szabadult meg, mert a férfi az elmúlt években

rendszeresen kapcsolatba lépett németországi és külföldi iszlamista terroristákkal.

– írja a Bild.

Sami A. 2005 óta élt családjával együtt Bochumban. A német hatóságok terrorszervezetben eltöltött múltja miatt potenciális fenyegetésként tartották számon, rendszeresen jelentkeznie kellett a rendőrségen. Az egyik ilyen alkalommal vették őrizetbe június végén, és került kiutasítási őrizetbe, miután a bevándorlási hivatal felfüggesztette annak a korábbi bírósági döntésnek a hatályát, amely megtiltotta a férfi kitoloncolását. Azt a bíróság nem vitatta, hogy a férfi az ezredforduló környékén az al-Kaida tagja volt.

Bizonyítottnak találták, hogy Afganisztánban a terrorszervezet egyik táborában kapott kiképzést, és egy időben Oszama bin Laden testőrségének tagja volt.

Sami A. azt állította, a kérdéses időszakban vallási tanulmányokat folytatott a pakisztáni Karacsiban.