Egy panelban lakik Gáborka, az őzgida

Vágólapra másolva!
Lassan egy hónapja egy komáromi panel lákásban lábadozik egy őzgida, akinek megsérült a lába. Gáborka az őz, megszokta a negyedik emeleti lakást, szereti a tejet és a banánt, és szívesen tévézik is - a nem mindnnapi történtről a Sziakomárom.sk  számolt be.
Vágólapra másolva!

Már lassan egy hónapja, hogy a komáromi Vendégh Gábor autója előtt egyszer csak felbukkant egy őzcsalád. Az anya, valamint nagyobb gidája elkerülte a balesetet, a legkisebb, akkor még csak körülbelül két hetes gida azonban egyenesen az autó kerekének ugrott.

Mikor a kicsi nekiugrott a kerekemnek, azonnal megálltam. Kiszálltam, de nem volt az úton. Végül az egyik közeli bokor tövében találtam rá, félig leszakadt lábbal.

A műtét után felhívtam egy vadászgazdát is, aki azt mondta, hogy jelenleg nincs kapacitásuk a gondozására és nem is tudja kinek odaadni. Ezt követően döntöttem amellett, hogy én fogom gondozni mindaddig, amíg fel nem épül teljesen - mesélte a lapnak Vendégh Gábor.

Az őzgidát Gáborkának keresztelték el, megmentője után Gáborkának nevezték el.

Gáborka hamar megszokta a paneléletet.

A műtét után pár nappal már sétálgatott is, póráz nélkül már nem is lehetne levinni, mert elfutna - mesélte Gábor.

Éjjel 2-3 óra körül ébreszti gazdáját, enni való miatt. Szereti a tejet amit cumisüvegből kap, a banánból meg szinte bármennyit meg tud enni.

Egyik kedvenc szórakozása a tévé nézés gazdája szerint.

Vendégh Gábor már gyakorlott különleges állattartó. gyerekkorában tartott baglyot, vadgalambot, hollót és egerészölyvet is. Több kutyája is volt.

Gábor törvénytisztelő ember, az őzgida tartását bejelentette a megfelelő szerveknél is.

A teljes felépülés még nagyjából egy-másfél hónapot vesz majd igénybe, addig biztosan nálam marad.

Az elmúlt hetekben nagyon hozzám nőtt,

így szeretném a lehető legjobb helyen elhelyezni, miután felépült. Ezért döntöttem a Nagylélen található farm mellett, ami elég közel van ahhoz, hogy látogatni tudjam, valamint minden adott ahhoz, hogy jól érezze magát ott.