Letartóztatták a Hells Angels 56 tagját Portugáliában

demonstration Horizontal
Members of the "Hells Angels" motorcycle club ride their motorbikes during a demonstration on September 9, 2017 in Berlin. Members of the club staged the demo titled "Freedom is our religion" in order to protest against a new association law that prohibits them from wearing their death's head insignia in the public. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Vágólapra másolva!
Portugáliában őrizetbe vették szerdán a Hells Angels motorosbanda 56 tagját. A nagyszabású akció célja az volt, hogy felszámolják ezt "az erőszakos bűnszervezetet" még a jövő hét végére a dél-portugáliai Faróba tervezett motorostalálkozó előtt.
Vágólapra másolva!

Az őrizetbe vett 30 és 50 év közötti férfiakat egyebek között

gyilkossági kísérlettel, súlyos testi sértéssel, zsarolással, valamint drog- és fegyverkereskedelemmel gyanúsítják.

A most elfogottak között van négy német és egy finn állampolgár is, és a portugál hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki több olyan gyanúsított ellen, aki Portugáliában lakik, de jelenleg külföldön tartózkodik.

A Hells Angels tagjai egy berlini demonstráción 2017 szeptemberében Forrás: AFP/Tobias Schwarz

A több mint 400 nyomozó részvételével végrehajtott rendőrségi művelet során országszerte mintegy 80 házkutatást tartottak. Az akció előzménye, hogy

márciusban a Hells Angels csaknem száz tagja rátámadt egy rivális csoport tagjaira Lisszabon külvárosában.

A rendőrség azért lendült akcióba a motorosbanda ellen ezen a héten, hogy elejét vegye "egy újabb konfrontációnak" a július 19. és 22. között Faróban tartandó motorostalálkozón.

A Hells Angels motorosbandát 1948-ban alapították az Egyesült Államokban, tagjaik Harley-Davidson motorral járnak és bőrruházatot viselnek. A szervezet ma nagyjából 50 országban van jelen, és több ezer tagja van.