Sok a halott, öngyilkos merénylő robbantott Afganisztánban

afgán öngyilkos merénylő
Afgán rendfenntartók Dzsalálábád keleti nagyváros egyik benzinkútjánál, ahol öngyilkos pokolgépes merényletet követtek el 2018. július 10-én.
Vágólapra másolva!
Öngyilkos pokolgépes merényletet követtek el kedden a kelet-afganisztáni Nangarhar tartomány székhelyén, Dzsalálábádban, legalább tíz ember meghalt.
Vágólapra másolva!

Inamulláh Miakhel,

a tartományi egészségügyi hivatal szóvivője megerősítette tíz ember halálát.

Afgán rendfenntartók Dzsalálábád keleti nagyváros egyik benzinkútjánál, ahol öngyilkos pokolgépes merényletet követtek el 2018. július 10-én. Forrás: MTI/EPA/Ghulamullah Habibi

A szóvivő hozzátette, hogy további négy ember megsebesült, őket kórházba szállították.

A támadó a pokolgépet egy benzinkút közelében hozta működésbe, és a robbanás után hatalmas tűz keletkezett többszáz méteres körzetben.

- mondták helyi tisztviselők.

A robbanásban és az azt követő tűzben legkevesebb tízen életüket vesztették. Forrás: MTI/EPA/Ghulamullah Habibi

Több embert súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba - számolt be a helyi egészségügyi szolgálat vezetője, Nádzsibullah Kmaval.

Egyelőre egy szervezet sem jelentkezett, hogy emberük követte volna el a merényletet.


A hegyvidéki Nangarhar tartomány Pakisztánnal szomszédos, ahol a szélsőséges tálibok és az Iszlám Állam dzsihadista szervezet fegyveresei is támadásokat követnek el. Az elmúlt hónapokban az afgán haderő az amerikai hadsereggel vállvetve három olyan körzetet is felszabadított, amely az elmúlt években a szélsőségesek ellenőrzése alatt állt. Ennek ellenére nem sikerült jelenlétüket teljesen felszámolni a régióban.