Négy gyereket kimentettek a thaiföldi barlangból, leállították a mentést

Thaiföld, mentés, Tham Luang barlangrendszer GALÉRIA
Vágólapra másolva!
Kimentették az első két gyereket a thaiföldi barlangból - jelentette a Sky News magyar idő szerint délután kettőkor. Több gyerek úton van kifelé, egyelőre ellentmondásos hírek jönnek arról, ők meddig jutottak. Cikkünk frissül.
Vágólapra másolva!

17.12:

Akár 20 óra is eltelhet a mentés újraindításáig. Bár az akcióban ezren vesznek részt, közöttük 90 búvár, de a gyerekeket csak tucatnyi különlegesen kiképzett mentőbúvár kíséri, nekik pedig a merülések után orvosi okokból kötelező pihenni. Ha nem teszik, oxigénhiány alakulhat ki a vérükben és eszméletüket veszthetik, ami a víz alatt a búvár és a gyerekek halálával is járhat. A következő szakaszban előreláthatóan 3 gyereket hoznak ki, aztán újabb hármat és végül a két legjobb állapotban lévő gyereket az edzővel.

16.20:

Narongsak Osatanakorn szerint a mentés jobban sikerült, mint ahogyan várták, mind a négy fiút biztonságban vitték kórházba, és jó állapotban vannak. A mentés hétfőn reggel folytatódik.

16.00:

Narongsak Osatanakorn kormányzó elmondta, hogy 10 órára felfüggesztették a mentést, ennyi időre van szükségük ahhoz, hogy felkészüljenek a következő műveletre. Eddig négy gyereket sikerült kimenekíteni a barlangból.

15.57:

Újabb ellentmondás: a hatóságok módosították az adatokat. Eszerint nem hat, hanem csak négy fiút hoztak ki eddig.

15.28

Sikeresen kimentették a barlangrendszerben rekedt gyerek focicsapat első hat tagját - írja az MTI a mentésben részt vevő orvoscsoport egyik tagját idézve.

15.24:

A legrosszabb állapotban lévő gyerekekkel indultak el először - jelentette a Sky News.

15.12:

A Sky News felvétele szerint mentőhelikopterekkel szállítják tovább az ideiglenes, tábori kórházból a kimentett gyerekeket.

15.10:

Egy Twitteren közzétett fotó szerint ő az első kimentett fiú:

15.02:

Ellentmondásos hírek érkeznek arról, hány gyereket mentettek ki. A thai haditengerészet (az ő búváraik végzik a mentést) eddig három gyerek kimentését erősítette meg.

14.50.

Hat gyereket már kimentettek - jelentették a thaiföldi hatóságok.

Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

14.41:

Két fiú már a barlang azon részén van, ahol nincs víz, saját lábukon jönnek kifelé - jelentették be a hatóságok. Két újabb fiú az utolsó, harmadik vízzel borított szektorban van.

Mentőautó szállítja el a barlangból az egyik fiút Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

14.07:

A mentés magyar idő szerint hajnalban kezdődött meg. Néhány perccel két óra előtt jelentették be azt, hogy az első két gyereket kihozták a búvárok. Kórházba vitték őket. Újabb két fiú úton van kifelé - jelentették be illetékesek.

Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

A mentés napokig tarthat. Közben a nemzetközi tévétársaságok azt jelentették, hogy újra zuhogni kezdett az eső, ami súlyos veszélyt jelent a mentésre.