Felmászott egy korlátra, halálba zuhant a kínai üzletember

vang csien-lin
(FILES) In this file picture taken on February 10, 2015, Wang Jianlin, chairman of Wanda Group, speaks at a ceremony in Beijing. China's richest man saw his fortune balloon by nearly 17 billion USD -- a sum larger than the GDP of Iceland -- in the past year, business magazine Forbes said on October 26, 2015. AFP PHOTO / FILES / Greg BAKER
Vágólapra másolva!
Vang Csien, a kínai HNA logisztikával és légi szállítással foglalkozó vállalatcsoport elnöke és társalapítója volt. Egy franciaországi üzleti úton érte a tragédia. 
Vágólapra másolva!

Az 57 éves férfi egy mellvédre mászott fel, hogy fényképet készítsen a kilátásról, amikor átesett a túloldalra, és tíz métert zuhant - számolt be egy francia rendőrségi forrás.

Az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

Vang Csien Forrás: AFP/Greg Baker

A HNA csoport leginkább a Hainan Airlines tulajdonosaként, és a Deutsche Bank AG, valamint a

Hilton Worlwide Holdings részvényeseként ismert.

Az elmúlt hónapokban a konglomerátum azzal került a hírekbe, hogy egyre növekvő adósságainak kezelésére 14,5 milliárd dollárnyi, átszámítva 4079 milliárd forintnyi vagyont, a többi között részvényeket értékesített - írta a South China Morning Post című kínai napilap.

Vang a konglomerátum részvényeinek közel 15 százalékával rendelkezett, és a stratégiáért, illetve a csoport mindennapi működéséért felelt.