A magyarellenes Sargentininek még diplomája sincs

Judith Sargentini
Vágólapra másolva!
A Soros Györgyemberei által összeállított úgynevezett LIBE-jelentés elkészítésére felkért holland zöldpárti politikusnak, Judith Sargetnininek nemhogy jogi, de semmilyen diplomája nincsen. Felmerül tehát a kérdés, hogy hogyan tudja Magyarország jogállamiságának meglétét vizsgálni egy olyan politikus, aki minimális jogi ismeretekkel sem rendelkezik?
Vágólapra másolva!

A médiaszabadság hiánya, civilek munkájának korlátozása - csak néhány pont, amivel a LIBE-jelentés foglalkozik Magyarország kapcsán, és ami miatt a jogállamiság meglétét kérdőjelezik meg egyesek. A LIBE-bizottság által felkért, Soros György által támogatott Judith Sargentini, aki a jelentést készítette, mint kiderült, az érettségi után az Amszterdami Egyetemen tanult történelmet, de diplomát nem szerzett, mivel egy egész évet sem tanult ott.

- mondta Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az Echo TV Civil Kör című műsorában.

Judith Sargentini Forrás: Wikimedia Commons/GroenLinks Europa

A képviselőnő viszont természetesen

fent van a Soros György által létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványok lobbilistáján.

Azonban nem Sargentini az első hazánkat kritizáló európai parlamenti politikus, akinek nincs megfelelő szakmai tapasztalata. A Magyarországot sokszor kritizáló Martin Shulz, korábbi EP-elnök például érettségi nélkül hagyta abba a középiskolát.