Mentés közben halt meg a vulkánnál dolgozó tűzoltó

vulkán, Guatemala,
San Juan Alotenango, 2018. június 6. Munkatársai viszik a Fuego tűzhányó kitörése következtében elhunyt Juan Fernando Galindo katasztrófavédelmi koordinátor koporsóját a dél-guatemalai San Juan Alotenangóban tartott temetési szertartáson 2018. június 5-én. Az előző nap bekövetkezett természeti katasztrófa legkevesebb 62 áldozatot követelt. (MTI/EPA/Santiago Billy)
Vágólapra másolva!
Juan Fernando Galindo katasztrófavédelmi koordinátor irányította az evakuálást, mielőtt teljesen beborította volna Escuintla városát a hamu.
Vágólapra másolva!

Kedden búcsúztatták hős bajtársukat a guatemalai önkéntes és hivatásos tűzoltók. A férfi még a vulkán kitörésének napján, szolgálat közben halt meg.

Juan Fernando Galindo katasztrófavédelmi koordinátor koporsóját viszik a San Juan Alotenangóban tartott temetési szertartáson Forrás: MTI/EPA/EFE/Santiago Billy

A Fuego nevű vulkán vasárnap tört ki Guatemalában. A tűzhányó eddig 69 áldozatot követelt, de eddig csak tizenhetet tudtak azonosítani. A kitörés és az azt követő „hamueső” miatt 3200 embert kellett evakuálni.