Terrorcsoportok több száz rakétát lőttek át Izraelbe

Izrael, Gázai övezet, palesztin, izraeli-palesztin konfliktus, becsapódás, robbanás, rakétatámadás
Gáza, 2014. július 8. Izraeli rakéta csapódik be Gázában 2014. július 8-án. Ezen a napon az izraeli hadsereg hadműveletet indított a Gázai övezet ellen az ottani palesztin fegyveresek Izrael elleni rakétatámadásainak leállítására. (MTI/EPA/Mohammed Saber)
Vágólapra másolva!
Súlyosbodik a helyzet a Gázai övezetben. Terrorcsoportok több száz rakétát lőttek ki az izraeliekre, akik erre légicsapásokkal válaszoltak. Egy sportcsarnokot és egy áramelosztót is találatok értek.
Vágólapra másolva!

Tovább romlik a helyzet a Gázai övezetben. Éjszaka is folytatódtak a rakétatámadások, egy nap alatt több mint száz rakétát lőttek át Izraelbe, ahonnan erre légicsapásokkal válaszoltak.

Izraeli rakéta csapódik be Gázában 2014. július 8-án. Ezen a napon az izraeli hadsereg hadműveletet indított a Gázai övezet ellen az ottani palesztin fegyveresek Izrael elleni rakétatámadásainak leállítására. (MTI/EPA/Mohammed Saber) Forrás: MTI/EPA/Mohammed Saber

A harcok lennére megkezdődhetett a tanítás az olyan iskolákban, ahol van óvóhely.

A helyi polgári védelem csak a nagyobb rendezvényeket tiltotta meg.

Egy aknagránát csapódott egy elektromos elosztóba, így az övezet északi részén megszűnt az áramszolgáltatás, amely eleve csak 4-6 órára volt eddig is elérhető a lakosság számára.

A javítás több napig is eltarthat, de csak a rakétámadások megszűnése után kezdik meg a szerelést, hogy a dolgozókat ne veszélyeztessék.

Az övezethez tartozó izraeli városban egy sportcsarnokba csapódott egy rakéta, egy másik településen pedig egy lakóház udvarát érte el, de nem érkezett hír sérültekről.

A Hamász és a Palesztin Iszlám Dzsihád terrorcsoportok vállalták a felelősséget a rakéták kilövéséért, az elmúlt időszakban erőszakos tömegtüntetésekben meghalt palesztinokat és a társaik halálát akarták megbosszulni. A rakéták nagy részét egyébként elfogta egy Vaskupola nevű védelmi rendszer.