Magyarország nem csatlakozik az USA-t hisztérikusan bíráló európai kórushoz

SZIJJÁRTÓ Péter- Mike POMPEO
Mike Pompeo amerikai külügyminiszter (j) fogadja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert Washingtonban 2018. május 30-án.
Vágólapra másolva!
Magyarország nem kíván az Egyesült Államokat hisztérikusan bíráló európai kórus tagjává válni - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Washingtonban az MTI-nek, mielőtt amerikai kollégájával találkozott.
Vágólapra másolva!

A külügyminiszter kijelentette: Magyarország mindig is tartózkodott attól, hogy kritizálja az Egyesült Államok külpolitikai döntéseit.

- mondta Washingtonban Szijjártó Péter, hozzátéve: a látogatással azt is szeretnék megerősíteni, hogy a két kormányzat politikai megközelítései között nagyon komoly hasonlóságok vannak.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter (j) fogadja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert Washingtonban 2018. május 30-án. Forrás: MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais

- fogalmazott Szijjártó, aki megemlítette: emellett együttműködnek az ENSZ megreformálásában, valamint abban, hogy Izraellel szemben a nemzetközi megítélés kiegyensúlyozott, fair és tisztességes legyen.
A külügyminiszter szerint fontos tény az is, hogy mind az amerikai adminisztráció, mind a magyar kormány megvédi a zsidó-keresztény értékeket és örökséget.