Késes támadás egy német vonaton, a támadót lelőtték

Flensburg, 2018. május 31. Hordágyon fekvő sérült személyt tesznek mentőautóba az észak-németországi Flensburgban 2018. május 30-án, miután egy férfi szóváltás után késsel súlyosan megsebesített egy embert a Hamburgból Flensburgba tartó Intercity járaton. A támadó a helyszínre érkező két rendőr egyikét súlyosan megsebesítette. Az elkövetőt lelőtték. (MTI/EPA/Heiko Thomsen/Nordpresse)
Vágólapra másolva!
Késes támadás történt egy vonaton szerdán Németország északi részén, az elkövetőt a rendőrség lelőtte - jelentette hírportálján a Bild című német lap.
Vágólapra másolva!

A beszámoló szerint egy Hamburgból Flensburgba tartó Intercity járaton egy férfi szóváltás után késsel súlyosan megsebesített egy embert.

Hordágyon fekvő sérültet tesznek egy mentőautóba Forrás: MTI/EPA/NORDPRESSE/Heiko Thomsen

A rendőrséget 19 óra körül értesítették, és miután a szerelvény néhány perc múlva befutott a flensburgi pályaudvarra, két rendőr jelent meg a vagonban. Az elkövető rárontott az egység egyik tagjára, egy rendőrnőre, aki szintén súlyosan megsérült, társa pedig lelőtte a támadót.

A pályaudvart lezárták, a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Az ügy háttere egyelőre nem ismert, egyelőre nem tudnak terrorista szándékról.