Macron elismerte, hogy Oroszország megerősödött

MACRON, Emmanuel; PUTYIN, Vlagyimir
Sztrelna, 2018. május 24. Emmanuel Macron francia államfő (j) és Vlagyimir Putyin orosz elnök a Szentpétervári Gazdasági Fórum mentén tartott kétoldalú találkozójukon a nagyváros mellett fekvő Sztrelna Konsztantyin-palotájában 2018. május 24-én. (MTI/EPA/AFP pool/Kirill Kudrjavcev)
Vágólapra másolva!
Franciaország elismeri Oroszország új nemzetközi szerepét, egyebek között a Közel-Keleten, jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök, miután csütörtökön megbeszélést folytatott orosz hivatali partnerével, Vlagyimir Putyinnal a Szentpétervárhoz közeli Sztrelnában.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI/EPA/AFP pool/Kirill Kudrjavcev

Macron új megközelítéseket kért Putyintól a nemzetközi kapcsolatokban. Putyin elmondta, hogy vendégével

áttekintették az iráni atomalku egyoldalú amerikai feloldása nyomán kialakult helyzetet és a szíriai rendezés feladatait.

Az orosz elnök szerint a felek egyetértettek

az ukrajnai válság rendezését célzó minszki megállapodások végrehajtásának fontosságában.

A kiberbűnözés elleni közös fellépésről és az azzal kapcsolatos információcsere új mechanizmusának kialakításáról is tárgyaltak, az orosz elnök később elmondta: megvitatták a nemzetközi jog általánosan elfogadott normáinak, valamint az érdekeknek a kölcsönös tiszteletben tartását a kibertérben, akárcsak a kiberbűnözéssel szembeni fellépést. Macron egyetértett Putyinnal a kiberbűnözéssel kapcsolatos információcsere új mechanizmusának létrehozásáról, és elfogadta azt is, hogy intézkedéseket hoznak a kibertérbeli magatartás általános szabályozásának kidolgozása érdekében.