Julija Szkripal: Szerencsések vagyunk, hogy életben maradtunk

julija szkripal
Yulia Skripal, who was poisoned in Salisbury along with her father, Russian spy Sergei Skripal, speaks to media representatives in London, on May 23, 2018. The daughter of Russian spy Sergei Skripal, Yulia Skripal has said that she wants to return to her country "in the longer term", despite being poisoned with a nerve agent, according to news reports. / AFP PHOTO / POOL / DYLAN MARTINEZ
Vágólapra másolva!
Először nyilatkozott a sajtónak Julija Szkripal, aki egykori orosz-brit kettős ügynök apjával együtt idegméreg-hatóanyagtól szenvedett súlyos mérgezést március elején. Szergej Szkripal lánya úgy fogalmazott: szerencsések, hogy túlélték a merényletkísérletet.
Vágólapra másolva!

Julija Szkripalt sokkolta, hogy idegméreggel követtek el támadást ellenük, és a feje tetejére állt az élete.

Felépülésük lassú és rendkívül fájdalmas volt, próbál megbirkózni a történtek fizikai és lelki hatásaival,

és azon van, hogy segítse apja teljes gyógyulását.

Forrás: AFP/Dylan Martinez

Hálás a nagy-britanniai orosz nagykövetsége által felajánlott segítségért, de nem kíván élni vele. Reméli viszont, hogy egy nap majd hazatérhet Oroszországba.

Édesapjával együtt jelenleg egy titkos helyen tartózkodnak. A médiával a rendőrségen keresztül vette fel a kapcsolatot, és adott nyilatkozatot. Kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni, miután egy kamerába beszélt: „Nem akarom részletezni, de a klinikai beavatkozás fájdalmas és lehangoló volt.”

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint Julija Szkripal kényszer alatt tett nyilatkozatot.

Julija Szkripal 20 napig volt kómában, majd április 9-én engedték ki a kórházból, Szergej Szkripalt pedig május 18-án.

Nagy-Britannia gyilkossági kísérletnek tekinti a mérgezést, amelyért Moszkvát tartja felelősnek. Az orosz kormány azonban folyamatosan és határozottan tagadja, hogy köze van a Szkripal-ügyhöz.