Kiengedték a kórházból Szergej Szkripalt

sergei skripal, szergej szkripal
Az orosz-brit kettős ügynököt Szergej Szkripalt és lányát egy speciális harcászati idegméreggel, a Novicsokkal állítólag egy Gordon fedőnevű volt orosz kém mérgezte meg idén március elején az Egyesült Királyságban.
Vágólapra másolva!
Kiengedték a kórházból Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős hírszerzőügynököt, aki március elején a délnyugat-angliai Salisbury városában idegméreg-hatóanyagtól szenvedett súlyos mérgezést lányával, Julija Szkripallal együtt.
Vágólapra másolva!

Elhagyhatta a kórházat Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős hírszerzőügynök.

A 66 éves Szkripalt, az orosz katonai hírszerzés (GRU) volt ezredesét, aki a brit külső hírszerzésnek (MI6) is dolgozott, és egy orosz-amerikai kémcsere keretében telepedhetett le Nagy-Britanniában 2010-ben.

Az idén március 4-én történt incidens óta a Salisbury kórházában kezelték, hosszú ideig válságos állapotban.

Brit sajtóértesülések szerint az orosz-brit kettős ügynököt, Szergej Szkripalt és lányát egy speciális harcászati idegméreggel, a Novicsokkal állítólag egy Gordon fedőnevű volt orosz kém mérgezte meg idén március elején az Egyesült Királyságban. Forrás: AFP/Yuri Senatorov

Lányát, aki egy ideig szintén válságos állapotban volt, már áprilisban kiengedték ugyanebből a kórházból, de

hollétéről azóta is csak annyit lehet tudni, hogy biztonságos helyen őrzik.

A brit állami egészségügyi szolgálat angliai tagozata (NHS England) pénteken jelentette be Szergej Szkripal kiengedését, de

szintén nem közöltek részleteket arról, hogy a volt kettős ügynök hova távozott a kórházból.

Vlagyimir Putyin orosz elnök örömét fejezte ki. Az orosz elnök kijelentette, hogy Szkripal meghalt volna, ha valóban katonai vegyi fegyvert vetettek volna be ellene.