Egyre durvább a muszlim antiszemitizmus: bezár Amszterdam kóser étterme

Amsterdam, Kóser Étterem
A photo taken on December 7, 2017 shows the damaged storefront of kosher Jewish restaurant HaCarmel in Amsterdam. A man, shown holding a Palestinian flag in video footage released on local media sites, smashed the windows of the restaurant. / AFP PHOTO / ANP / GinoPress B.V. / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
Egyre több atrocitás éri a kóser éttermeket szerte a világban: most egy amszterdami zár be a folyamatos rongálások miatt – írja a Forward.com
Vágólapra másolva!

Először tavaly decemberben törte be egy migráns az amszterdami kóser Carmel étterem ablakait, ami miatt vandalizmus vádjával ítélték el. A 29 éves férfi Szíriából jött, és a rongálás alatt egy palesztin zászlót tartott a kezében.

A megrongált étterem Forrás: AFP/Ginopress B.V.

Azóta több hasonló támadás is érte az éttermet: egy újabb ablakbetörésen túl többször leköpték és szétkenték rajta a szemetet. Ezért a tulaj, Sami Bar-On úgy döntött, bezárja boltját, mivel felelőtlennek tartja ilyen körülmények között is nyitva tartani. A rendőrség hiába erősíti meg a védelmet egy-egy támadás után, ezek nem tartanak sokáig.

Az elmúlt egy évben több hasonló támadás érte az olyan zsidó intézményeket, mint az éttermek vagy a zsinagógák. Kóser éttermekre rajzoltak horogkereszteket többek között Párizsban és Philadelphiában is, egy kanadaiba pedig egy követ is bedobtak.