Elfogták a brutális bécsi gyerekgyilkost

megölt bécsi kislány
A 7 éves kislány holttestét a hétvégén egy szemetes konténerben találták meg.
Vágólapra másolva!
Egy hétéves kislány holttestére bukkantak szombaton egy szemetes konténerben Bécs egyik kerületében. Az osztrák hatóságok kedden számoltak be arról, hogy elfogták a brutális gyilkosság fiatalkorú elkövetőjét, aki egy konyhakéssel lefejezte az áldozatát - írta a dpa hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A hétéves csecsen származású kislány még péntek délután tűnt el a bécsi Döbling kerületben lévő szociális bérházuk elől, ahol társaival játszott. A rendőrök egész éjjel keresték, de nem találták.

A gyerek nejlonzsákba csomagolt holttestét másnap reggel a pár utcányira lévő, szintén főként bevándorlók által lakott társasház egyik szemetes konténerében találta meg egy rendőrségi keresőkutya.

A 7 éves kislány holttestét a hétvégén egy szemetes konténerben találták meg. Forrás: AP/Hans Punz

Az osztrák nyomozótisztek kedd délután arról számoltak be, hogy elfogtak egy 16 éves, szintén csecsen származású középiskolást, aki bevallotta a brutális gyilkosság elkövetését. Mint kiderült a gyilkos és áldozata egy iskolába jártak, azaz korábbról már ismerték egymást.

A tinédzser fagyizni hívta fel a szülei lakásába a kislányt, ahol előbb megszurkálta, majd a konyhakéssel lefejezte.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy előzőleg a középiskolás fiú szexuálisan nem zaklatta a gyereket. A nyomozótiszteknek arra a kérdésére, hogy miért ölte meg, állítólag csak annyit válaszolt, hogy

múlt pénteken rossz napja volt, és a kislány rosszkor volt rossz helyen.

A rendőrök elmondták, hogy a fiút az iskolájában kiváló magaviseletű diáknak tartották, korábban semmilyen törvénybe ütközőt nem követett el.

- nyilatkozta Gerhard Haimeder bécsi vizsgálótiszt, aki hozzátette, hogy a fiút most elmeorvosi szakértői vizsgálatnak vetik alá, hogy kiderüljön, hogy egyáltalán büntethető-e.