A Vilmosénál is drágább lesz Harry herceg esküvője

MARKLE, Meghan; HARRY herceg
London, 2018. május 15. A brit állami postaszolgálat, a Royal Mail 2018. május 15-én közreadott, keltezetlen felvétele a posta Harry herceg és Meghan Markle közelgő lakodalmára készült bélyegeinek egyikéről. A brit trónörökös másodszülött fia és Meghan Markle amerikai színésznő május 19-én kel egybe a windsori kastélyban. (MTI/EPA/Royal Mail)
Vágólapra másolva!
Egy brit esküvőszervező cég, a Bridebook becslései szerint körülbelül 32 millió fontra, vagyis átszámítva több mint 11 milliárd forintra rúgnak Harry herceg és Meghan Markle esküvőjének költségei.
Vágólapra másolva!

A Daily Star szerint Harry herceg esküvője drágább lesz, mint Vilmos hercegé annak ellenére, hogy kevesebb vendéget hívtak meg.

A brit állami postaszolgálat, a Royal Mail egyik bélyege a párról Forrás: MTI/EPA/Royal Mail/-------------------

Bátyja 2011-es lakodalma ugyanis körülbelül 20 millió fontba, vagyis közel 7 milliárd forintba került, Harryéké viszont nagyjából 32 millióból jön ki. Ebből például csak a menyasszonyi ruha 40 ezer font (13 millió forint), amit állítólag maga Meghan Markle áll.

A Kensington palota szerint a királyi család állja a templomi szertartást, a zenét, a virágokat, a dekorációt, valamint az esti fogadást. A költségek legnagyobb részét viszont valószínűleg a biztonsági szolgálat teszi majd ki.

Ugyanakkor a királyi esküvőtől bevételt is várnak: körülbelül 500 millió fonttal járulhat hozzá az ország gazdaságához és turizmusához.