Fülöp herceg szeretne jelen lenni unokája esküvőjén

royals religion Vertical
Britain's Queen Elizabeth II (C) and Britain's Prince Philip, Duke of Edinburgh (R) lead out other members of the family as they leave after attending the Royal Family's traditional Christmas Day church service at St Mary Magdalene Church in Sandringham, Norfolk, eastern England, on December 25, 2017. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS
Vágólapra másolva!
Tavaly nyáron II. Erzsébet brit királynő férje, Fülöp herceg bejelentette, hogy megromlott egészségi állapotára való tekintettel visszavonul a közszerepléstől. Kórházi műtétjét azonban úgy időzítették, hogy megjelenhessen unokája, Harry herceg és Meghan Markle jövő heti esküvőjén.
Vágólapra másolva!

A Sky News tudósítása szerint a 96 éves Fülöp herceg új csípőprotézist kapott, de már hazaengedték a kórházból. Sőt nyilvánosan megjelent a Royal Windsor Horse Show-n feleségét, II. Erzsébet királynőt kísérve.

A jelek szerint arra készül, hogy ő se hiányozzon a jövő héten a fontos eseményről, ahol a királyi család valamennyi tagja megjelenik.

Harry herceg és Meghan Markle amerikai színésznő esküvője május 19-én, szombaton lesz. Pontosabban volt színésznőről van szó, hiszen „hercegnői szerepére" készülve Meghan Markle abbahagyta a filmezést és felvette az anglikán vallást.

Tavaly karácsonykor II. Erzsébet és Fülöp herceg együtt mentek istentiszteletre Forrás: AFP/Adrian Dennis

Fülöp herceg tavaly nyáron jelentette be, hogy megromlott egészségi állapota miatt visszavonul a közszerepléstől. A Buckingham-palota hivatalos közleménye szerint II. Erzsébet 1953. június 2-i trónra lépése óta a királynő férje, hivatalos címe szerint Edinburgh hercege 22219 eseményen vett részt egyedül, a királyi házat képviselve és összesen 5496 beszédet mondott el. Tavaly óta ritkán jelent meg a nyilvánosság előtt, számos olyan eseményre, ahová korábban a királyi pár együtt ment el, II. Erzsébet egyedül érkezett.

Amíg Fülöp herceg a VII. Edward Kórház betege volt, rendőrök őrizték a bejáratot Forrás: AFP/Alberto Pezzali

Mostanában a jelek szerint Fülöp herceg jó egészségi állapotban van, semmi akadálya annak, hogy jelen legyen a hercegi esküvőn, amit már nagyon várnak Nagy-Britanniában. Már kijelölték az útvonalat Londonban, amelyen el fog haladni az esküvőre tartó autókonvoj. Várhatóan sok ezer brit alattvaló tódul majd az utcákra, hogy egy pillantást vethessen a királyi család elhaladó tagjaira, elsősorban természetesen a menyasszonyra és a vőlegényre.