A román korrupcióellenes ügyészség Soros György érdekeit szolgálja

Soros György George
Vágólapra másolva!
Daniel Dragomir a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) egykori tisztje szerint a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Soros György milliárdos érdekeit képviseli – írja a Transindex.ro hírportál a Romania30.ro lapra hivatkozva. Korábban egy hosszabb cikkben írtunk az ügy előzményeiről: hogyan szállták meg a 2000-es évek elején Soros György emberei a román ügyészséget.
Vágólapra másolva!

Dragomir szerint 2011-ben az Amerikai Egyesült Államokban létrejött egy „Kleptocracy Unit" nevű szervezet, amelyet az amerikai igazságügyi minisztériumban hoztak létre, és amely egy globális korrupcióellenes struktúra megerősítésén dolgozik - szúrta ki a hírt a 888.hu.

Dragomir azt állítja, hogy egyre több információ van arról, hogy ez a szervezet tulajdonképpen egy Soros Györgyhöz köthető hálózattól kapott témákat és utasításokat, amelyeket a világ számos országában alkalmazniuk kellett.

– tette hozzá az egykori titkosszolgálati tiszt. Az SRI korábbi alkalmazottja szerint a Romániában működő párhuzamos állam az USA-ban működő párhuzamos állam egyik, úgynevezett „melléklete" és eljött az idő, hogy ezeket az illegális gyakorlatokat végre feltárják és kivizsgálják.

Soros György nyomására jött létre a DNA

Korábban egy hosszabb cikkben írtunk arról, hogyan szállták meg a 2000-es évek elején Soros György emberei a román ügyészséget, és szereztek befolyást. A milliárdos spekuláns ugyanis a volt szocialista országokban végzett tevékenységéhez hasonlóan milliárdokat költött Romániában is, annak érdekében, hogy NGO-hálózata segítségével érvényre juttassa akaratát.

Egészen elképesztő módon, a román kormány az EU-s csatlakozás küszöbén Soros szervezetének, a Freedom House vizsgálata miatt átalakította a korrupcióellenes szervezetet, így jött létre a Nemzeti Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) névre árkeresztelt korrupcióellenes ügyészség.

A szervezetnek elvileg a korrupciós ügyek feltárása, és így a korrupció eltüntetése lenne a célja, azonban egyre többször vetül rájuk a gyanú, hogy idegen érdekeket szolgálnak ki.