Sokkoló felvételek kerültek elő a Las Vegas-i lövöldözésről

TOPSHOTS Horizontal SCENE OF CRIME HOTEL POLICE INVESTIGATION SHOOTOUT TUERIE
The damaged windows on the 32nd floor room that was used by the shooter in the Mandalay Hotel after a gunman killed at least 58 people and wounded more than 500 others when he opened fire on a country music concert in Las Vegas, Nevada on October 2, 2017. Police said the gunman, a 64-year-old local resident named as Stephen Paddock, had been killed after a SWAT team responded to reports of multiple gunfire from the 32nd floor of the Mandalay Bay, a hotel-casino next to the concert venue. / AFP PHOTO / Mark RALSTON
Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozta szerdán a Las Vegas-i rendőrség két rendőri testkamera felvételét az Egyesült Államok történetének legtöbb halálos áldozatot követelő lövöldözésének estéjéről, amikor Stephen Paddock 58 embert megölt, és százakat sebesített meg Las Vegasban tavaly októberben.
Vágólapra másolva!

Az AP amerikai hírügynökség és más médiumok is pert indítottak a rendőrség ellen, hogy adják ki a kamerák felvételeit, a rögzített segélyhívásokat, a bizonyítékokról és a meghallgatásokról készült jelentéseket. A rendőrség azt ígérte, hogy a következő hetekben további felvételeket is közzé fognak tenni, de a média kéréseinek eleget tenni "monumentális feladat" a rendőrség számára.

"Úgy gondoljuk, hogy a megrázó felvételek további szenvedést okozhatnak az így is megrendült közösségnek. Ezért elnézést kérünk" - húzta alá Joe Lombardo Clark megyei seriff.

A hotel, aminek egyik 32. emeleti lakosztályából tüzelt az emberekre Stephen Paddock Forrás: AFP/Mark Ralston

A szerdán közzétett videókat két olyan rendőr testkamerája készítette, akik behatoltak abba a 32. emeleti lakosztályba, ahonnan Paddock tüzet nyitott a tömegre, majd megölte magát. Az elsőként belépő rendőr felvételét a rendőrség nem tudta kiadni, mert ő nem kapcsolta be a kameráját. Ezzel egyébként lehet, hogy megsértette a rendőrség előírásait.

Több száz órányi felvétel készült, de egyik sem ad választ arra, hogy Paddock miért lőtt - fogalmazott Lombardo.