Kidobtak a moziból egy Asperger-szindrómás nőt a nevetése miatt

Tamsin Parker, Asperger, mozi
Vágólapra másolva!
Egy londoni moziból erőszakkal tessékelték ki az Asperger-szindrómás nőt a biztonsági szolgálat emberei, mert a hangos nevetése miatt tiltakoztak a nézők.
Vágólapra másolva!

A 25 éves Tamsin Parker éppen nagy kedvencét "A Jó, a Rossz és a Csúf " című westernt nézte a Brit Filmintézet mozijában - írja a BBC News.

Többen tüntetni kezdtek az eset miatt Forrás: Youtube

A nő éppen huszonötödik születésnapját ünnepelte, és édesanyja elmondása szerint sírni kezdett, mikor el akarták távolítani őt a moziból.

Az anya szerint az intézkedés gusztustalan, megdöbbentő és megalázó volt.

Elmondta, hogy a lánya nagyon izgatott volt a vetítés miatt, mivel nagyon sokat jelent számára ez az 1966-os film.

Lloyd Shepherd, aki éppen fiával ült a moziban elmesélte, hogy a fiatal nő valóban nagyon hangosan nevetett a szórakoztató részeken, de ez egyáltalán nem helytelen szerinte. Hozzátette viszont, hogy a közönségből többen feszültek lettek a zaj miatt, és panaszt tettek a mozi személyzetének.

Az egyik férfi a nézők közül durva hangnemben rá is kiabált a nőre.

Shepherd azt is látta, ahogy a nőt kiráncigálták a vetítőteremből, miközben a nézőknek magyarázkodott, hogy sajnálja, de Aspergere van.

A nőt kirángató biztonsági őrt többen meg is tapsolták.

Az Asperger az autizmus egy összetett formája, amely során a szindrómában szenvedők nehézségként élik meg a kapcsolatteremtést és a kommunikációt is.

A mozi üzemeltetője utóbb elnézést kért, és azt ígérte, hogy oktatást szervez, hogy érzékenyebben kezeljék a hasonló szituációkat. A közleményükben azt írták, ez egy kihívást jelentő és bonyolult helyzet volt, amit rosszul kezeltek.