Hazatelepítenék az Iszlám Államot szolgáló német nők gyerekeit

2018.05.01. 13:45

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szolgálatába állt német nők gyerekeinek hazatelepítését tervezi a német kormány - írta a Bild című német lap kedden.

A hírszerző szolgálatok szerint legkevesebb 270 német állampolgárságú nő él gyerekekkel az Iszlám Állam ellenőrzése alatt álló iraki vagy szíriai területeken. A gyerekek nagyjából 50 százaléka már ott született, de így is német állampolgárok - írta a Bild egy belső kormányzati elemzésre hivatkozva.

A berlini vezetés tervei szerint valamennyi gyereket hazaszállítják, és "deradikalizálják" rokonok és gyermekvédelmi intézmények segítségével.

A háborús övezetekben átélt megrázkódtatások feldolgozásában és a beilleszkedésében pszichológusok is támogatják majd őket.

Az utóbbi években 980 német állampolgár vándorolt ki a Közel-Keletre, hogy csatlakozzon az IÁ-hoz. Egyharmaduk már visszatért Németországba, nagyjából 170-en pedig meghaltak a harcokban.

Gyerekek toborzása az Iszlám Állam területénForrás:YouTube

A szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) vezetője, Hans-Georg Maassen tavaly több előadásában beszélt arról, hogy az IÁ-hoz csatlakozott német harcosok a terrorszervezet elleni műveletek miatt igyekeznek visszajuttatni családjukat.

Ez nehéz feladat elé állítja a belső elhárításért felelős nemzetbiztonsági szolgálatot, mert

az IÁ "agymosásán" - a szélsőséges iszlamizmus tanain - nevelkedett gyerekek és fiatalok is érkezhetnek Németországba,

és kialakulhat egy "új dzsihadista nemzedék".