Milánóban elszabadult a pokol: migránsok raboltak és gyilkoltak

2018.05.01. 17:48

A két észak-afrikai migráns előbb leszúrt egy peruit, aztán egy olasz hajléktalant, majd egy angol egyetemistát. Végül megkéseltek egy bangladesi férfit, aki belehalt a sérüléseibe. Az áldozatok többségét ki is rabolták.

A szörnyű bűncselekmény-sorozatra az észak-olaszországi Milánóban került sor péntek hajnalban - közölte az Il Giornale című helyi lap.

A központi pályaudvar körül két, Marokkóból származó migráns garázdálkodott. Először leszúrtak egy közelben tartózkodó 36 éves perui férfit, majd egy helyi olasz nemzetiségű 31 éves hajléktalant. A peruinak ellopták a mobiltelefonját is.

Utána egy 21 éves brit egyetemista lányt késeltek meg, és elvették tőle az iPhone-ját.
Az utolsó áldozatuk egy bangladesi férfi volt, aki belehalt a késes támadásba.Az olasz hajléktalannak leszakadt a lépe és a mája, a többiek könnyebb sérüléseket szereztek.

Migránsok a milánói pályaudvaronForrás: NurPhoto/Mauro Ujetto/NurPhoto/Mauro Ujetto

A hatóságok gyanúja alapján a bűnözők 35 év körüli férfiak voltak, mindketten marokkói származású migránsok.

A tetteseket még nem sikerült elfogni.

A támadás után Paolo Grimoldi, a Matteo Salvini-féle Északi Liga helyi politikusa azt nyilatkozta, hogy Milánóban egyre súlyosabb problémákat okoz a migránsok által elkövetett bűnözés, a közbiztonság pedig katasztrofális.Véleménye alapján a város kicsúszott a hatóságok ellenőrzése alól.