Betiltották a francia-olasz határnál a migránsoktól védő járőrözést

- Horizontal
An armed French policeman stands guard at the Franco-Italian border in Menton as part of security measures set following Paris' attacks on November 17, 2015 in Menton, south eastern France. Gunmen and suicide bombers went on a killing spree in Paris on Friday night, attacking a concert hall, bars, restaurants and the Stade de France. Islamic State jihadists operating out of Iraq and Syria released a statement claiming responsibility for the coordinated attacks that killed 129 people and left 352 others injured. AFP PHOTO / VALERY HACHE / AFP / VALERY HACHE
Vágólapra másolva!
A Franciaország délkeleti részén található Hautes-Alpes megyében, a francia-olasz határ mellett, az Identitárius Nemzedék csoport április 21-e óta járőrözik, hogy ne engedjen át Olaszországból érkező illegális migránsokat. Egészen eddig.
Vágólapra másolva!

Most hétfőn utasítást kaptak a megyét vezető prefektustól, hogy állítsák le járőrözésüket, minderről a L'Express írt.
Mintegy száz gárdista teljesített önkéntes szolgálatot a határ mentén, nem messze Brisancon városától.
Az esemény komoly figyelmet keltett Franciaországban.
Az önkéntes gárdisták jelentették, hogy április 26-án éjjel négy illegális migránst már a „kíséretükbe vettek".

Forrás: AFP/Valery Hache


A következő éjszaka hét újabb illegális határátlépőt jelentettek a rendőrségnek.
A rendőrségtől is kaptak utasítást „káros tevékenységük" befejezésére, mert az „semmivel nem szolgálja az illegális migráció megakadályozását", sőt akadályozza a rendőrséget ebbeli munkájában.
Ezt az Identitárius Nemzedék tagadja. Hozzátették, a francia büntetőtörvénykönyv 73-dik paragrafusa még védelmezi is azt, amit tesznek.

Eközben a LyonMag.com hírportál arról számol be, hogy az Identitárius Nemzedék egyik, a Crédit Agricole banknak dolgozó tagját Twitter-üzenetekkel zaklatták, és úgy azonosították, mint aki a hét végén „migránsvadász", a héten pedig tanácsadó a Crédit Agricole-nál. Rövid nyomozás után kiderült, hogy az üzeneteket egy banki tanácsadó fogalmazta meg. Vagyis, saját kollégája jelentette fel.
Más, anonim Twitter-üzenetekkel is zaklatták a gárda tagjait, a közösségi oldalakon megadták egyes gárdatagok munkahelyének címét és telefonszámát, kérve elbocsájtásukat.

Az Identitárius Nemzedék szóvivője közölte, „ha a migránsbarátok révén elveszítem munkámat, teljes időmet a Defend Europe (Védd meg Európát!) mozgalomnak szentelem".