Nem bírnak Macron erőszakos rendőrei a tiltakozó egyetemistákkal - videó!

Vágólapra másolva!
A párizsi Politikai Tanulmányok Intézetének baloldali diákjai tiltakoztak Emmanuel Macron francia elnök egyébként erőtlen bevándorlási törvénye ellen. Nekik még ez a törvény is túl bevándorlásellenes. (Tudjuk, valójában messze nem az - sőt, inkább megengedő). A rendőrök el akarták rángatni a diákokat, de különösebben nem jártak sikerrel. Furcsa jelenet: egyszerre tűnnek a rendőrök agresszívnak és ügyetlennek is. 
Vágólapra másolva!

A Politikai Tanulmányok Intézete (franciául: Institut d'études politiques de Paris, röviden Sciences Po) a világon az ötödik, Európában pedig a legjobb politikai és nemzetközi kapcsolatokat oktató felsőoktatási intézménye.

Olyan személyek tanultak ott, mint

Jacques Chirac, François Mitterrand és Georges Pompidou, akik később a Francia Köztársaság elnökei lettek.

Konzervatív és baloldali érzelmű hallgatók természetesen egyaránt járnak oda, most a baloldaliak

tiltakoztak Macron (bevándorlást valójában nem kellően megfékező) törvénytervezete ellen. Természetesen azért, mert az ő megítélésük szerint még ez a törvény is túl szigorú a migránsokkal.

Macron törvénye a legfontosabb problémát nem hajlandó megoldani: nem engedi kitoloncolni az országból a hivatalosan is nyilvántartott, terroristagyanús migránsokat. Az úgynevezett S-kartonnal rendelkező, nem francia állampolgárokat továbbra sem utasítják ki.